• 28 novembra, 2020

Otvoreno Jedinstveno upravno mesto, Milanovčani sada lakše do administracije

Opština Gornji Milanovac dobila je danas Jedinstveno upravno mesto sa šest šalterskih službi, gde će građani moći na jednom mestu brže da dođu do neophodnih dokumenata.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo..rs

Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave je za ovaj projekat izdvojilo 7,5 miliona dinara, a opština Gornji Milanovac iz budžeta je opredelila 1.300.000 dinara za rampu za osobe sa invaliditetom, kako bi svim osobama ova služba bila dostupna.

foto: gminfo.rs

– Gornji Milanovac je jedna od šest lokalnih samouprava koja je dobila ovaj projekt. Ovo je budućnost i nešto što će se raditi na teritoriji čitave Srbije. Ministartsvo je za ovaj projekat izdvojilo 7,5 miliona dinara koje smo uložili u građevinske radove i opremanje, nove računare i softvere. Sada su na jednom mestu sve opštinske službe. Danas kada građani dolaze mogu uz pomoć sofisticiranih tehnologija prvo na ulazu da se prijve na šalter i svoje poslove obave na jednom mestu, a ne kao do sada da idu od kancelarije do kancelarije – rekao je Kovačević.

foto: gminfo.rs

Prema njegovim rečima Opština Gornji Milanovac je odvojila milion i trista hiljada dinara kako bi osobama sa invaliditetom omogućila pristup Opštinskoj upravi.

– Danas imamo rampu za invalidna lica, što znači da će sada svi imati pristup ovom mestu, a što je bio nedostatak ove zgrade – istakao je predsednik opštine.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Milanovčanima je sada na jednom mestu, zahvaljujući Zakonu o opštem upravnom postupku o elektronskoj platformi, omogućeno da na mnogo brži i efikasniji način na jednom mestu ostvare svoju komunikaciju s upravom.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Tako od danas žitelji opštine Gornji Milanovac na jednom mestu imaju šaltere za urbanizam, matičara, poresko odeljenje, opštu upravu, lokalnu poresku admirnistraciju i društvene delatnosti kao i prijem podnesaka.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Gornji Milanovac dobija bulevar

Sledeći članak

Opština Gornji Milanovac obnovila vozni park sa pet Škodinih vozila