• 5 avgusta, 2021

Petra Lazović treća na prvenstvu Srbije u veleslalomu

foto: iz privtne arhive

Prvenstvo Srbije u Alpskom skijanju, u diciplinama veleslalom i slalom, na stazi „Crna Duboka“ na Kopaoniku, za kategorije dece od 12 do 16 godina, održano je 13. i 14. aprila.

Ukupno je učestvovalo 50 takmičara iz Srbije, Slovenije i Crne Gore, a Milanovčanka Petra Lazović osvojila je treće mesto u disciplini veleslalom, dok je u slalomu kroz cilj stigla četvrta. 

Naime, u organizaciji Skijaskog Saveza Srbije, skijaškog kluba „Nis“ i „Čigota”, uz podršku JP Skijališta Srbije i angažovanje klubova, sportskih stručnjaka skijaškog sporta i ljubitelja skijanja na Kopaoniku se u period od 13.04 do 18. aprila 2021 godine, održava prvenstvo Srbije za decu U-16, U-14 i otvoreno FIS prvenstvo Srbije za starije kategorije,U -18,U- 21  i preko 21 godine.

foto: iz privtne arhive

U starijim kategorijama do 16 godina, u žesnkoj konkurenciji u veleslalomu je bilo zanimljivo do kraja, pobedu je odnela Iva Nikolić (SK BSK) koja je od drugoplasirane Mine Angelov (SK NIŠ) bila bolja za 0,02 stotinke, a treće mesto zauzela je Milanovčanka Petra Lazović (SK MM) sa 1,20 stotinki zaostatka.

foto: iz privtne arhive

Petra za naš portal kaže da je ovo dobar rezultat s obzirom na konkurenciju i veliku motivisanost koja je vladala među mladim skijašima jer je ovo najvažnije takmičenje u Srbiji.

– Mislim da sam mogla bolje da vozim, pogotovo u slalomu. Ali nisam nezadovoljna, samo smatram da sam mogla još bolji rezultat da ostvarim. Ovo je najvažnije takmičenje u Srbiji i motivisanost za što boljim rezultatom je razumljiva. Inače, sa ovim trkama je završena ova takmičarska sezona. Nastavljam dalje istim tempom, kao i prethodnih godina u planu je odlazak u Austriji i pripreme na glečeru Hintertux za sledeću sezonu – rekla je Petra Lazović za GMinfo.

izvor: skisavez.com

Prvenstvo Srbije održano je na stazi „Crna Duboka”, koja je ove godine uz pomoć stručnjaka alpskog skijanja u Srbiji i JP Skijališta Srbije vrhunski pripremljena, po najvišim standardima FIS-а.

V.P. gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Inicijativa za čistiji vazduh „Potpiši prodiši“ – Skupljanje potpisa

Sledeći članak

Čivović: Na terenu juče dato 93 doze vakcina protiv koronavirusa