• 19.07.2024.

Petrović više nije šef struke FK Metalac, na tom mestu Miloš Obradović

saopštenje FK Metalac WEB

Posle tri odigrana kola u novom prvenstvu, Metalac menja tehnika prvog tima. Кako navode u svom saopštenju ovim povodom, Vladica Petrović više neće biti šef stručnog štaba zbog nezadovoljavajućeg učinka ekipe u uvodnom delu sezone. Plavo-beli su dve utakmice izgubili, protiv Grafičara 1:3 i OFК Beograda 4:1, dok su s Tekstilcem remizirali 0:0.

Naslediće ga na mladi stručnjak Miloš Obradović, koji je doskora vodio Jedinstvo sa Uba. U saopštenju FК Metalac se obrazlaže:

„Uprava FК Metalac donela je odluku da zameni dosadašnjeg šefa stručnog štaba, Vladicu Petrovića, i napravi zaokret u načinu rada s prvim timom.

Iako je Petrović uspeo da stabilizuje raniju ekipu i dovede do vidnih pomaka nabolje u drugom delu prošle sezone, čime je doprineo da Metalac izbori opstanak u Mocart Bet Prvoj ligi Srbije, rezultati u aktuelnom prvenstvu, kao i način na koji je vodio zanovljeni tim Metalca, nisu adekvatni u odnosu na ciljeve postavljene u klubu.

Samo jedan ubeležen bod iz tri utakmice, od kojih su dve bile kod kuće, a sa igračkim kadrom koji je, sveukupno gledano, bolji od prethodnog, nije ni blizu zadovoljavajućeg učinka planiranog za start prvenstva, što je neizbežno upalilo signal za regovanje po tom pitanju.

Petrović je došao na mesto glavnog trenera našeg kluba u novembru prošle godine. U završnici osnovnog dela prvenstva ’22/23. i plejautu vodio je ekipu koja nije izgubila osam mečeva zaredom, kao ni sedam u pripremnom delu za tekuću sezonu, što smatramo značajnim uspehom, ali zadati planovi, drugačiji karakter igračkog rostera i izuzetno pojačana konkurencija, očigledno zahtevaju drugačiji pristup taktičko-tehničkom radu, pa je doneta odluka da se postupi u tom pravcu. Gospodinu Petroviću želimo svu sreću u nastavku trenerskog posla, uz zahvalnost za sve što je dao i doneo Metalcu u više navrata tokom moderne istorije kluba.“

GMInfo.rs

Pratite nas na Fejsbuk i Instagram nalozima!

Milos

Prethodni članak

Policija u Pranjanima isključila tri vozača iz saobraćaja

Sledeći članak

Deo Sinđelićeve bez vode