foto: pixabay.com/eloneo
Obrok salata je uvek dobar predlog za letnji ručak.
Sastojci:
– 1 pileće belo meso
– 1 šargarepa
– peršun
– 1 manji celer
– 1/2 glavice luka
– 1 manja tikvica
– 1 paradajz
– 1 paprika
– nekoliko listova zelene salate
– svež bosiljak
– majoran
– vlašac
– so, biber
– maslinovo ulje
– jabukovo sirće
Priprema:
Piletinu staviti u lonac, dodati joj šargarepu, listove peršuna, celer, pola glavice luka, prelijte vodom i dodajte so.
Kuvajte dok piletina ne omekša.
Kuvanu piletinu izvadite i stavite sa strane da se hladi.
U međuvremenu tikvicu operite, isecite na kockice i kratko je prokuvajte u kipućoj posoljenoj vodi.
Tikvicu ocedite i ohladite.
Iscepkajte listove zelene salate ili isecite na rezance, a paradajz, papriku i ohlađenu piletinu na kockice.
Na veći tanjir staviti zelenu salatu, na salatu stavljati kockice paradajza, pa malo piletine, malo tikvica, malo paprike i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Salatu posuti sveže naseckanim bosiljkom, majoranom i vlašcem.
U manjoj posudi izmešati maslinovo ulje, jabukovo sirće, so i biber, pa preliti preko salate i poslužiti.
Predlog: Možete dodati jedno seckano kuvano jaje i kukuruz šećerac, ukoliko želite.
Prijatno!