• 24 septembra, 2020

Podrumi u kući Vukašinovića, u Lominoj, ponovo poplavljeni fekalnom kanalizacijom

Podrumske prostorije porodica Vukašinović, u Lominoj ulici, još se nisu osušile od kiše krajem jula, kada im se, u podrum usled obilnih padavina, izlila fekalna kanalizacija, a današnja im je već zadala nove probleme.

Naime, podrumi u porodičnoj kući u Ul. vojvode Arsenija Lome 16, danas su ponovo poplavljeni nakon kiše. Usled obilnih današnjih padavina, po ko zna koji put im se izlila fekalna kanalizacija.

– Iako je pre mesec dana poslat dopis direktoru JKP Gornji Milanovac i predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću, niko od nadležnih, osim komunalnog inspektora Aleksandra Avramovića, nije se pijavio, niti preduzeo bilo šta. Krajem jula (24. 07) smo poslednji put vodili ovu istu borbu. Svaki put nakon izlivanja fekalne kanalizacije čistimo i dezinfikujemo podrume o svom trošku, jer svaki put kada padne kiša šahta pored TRIMA zapuši i napravi se haos.  Podsećamo, ovo nije prvi ni drugi put, ovo izlivanje kanalizacije traje već duže vreme. I to od 2012. godine kada je rađena rekonstrukcija glavne ulice – kažu Vukašinovići.

Podsećamo, u toj kući žive dve porodice. Porodice Ružice i Duška Vukašinovića. Oni kažu da je ponovo oko pola metra kanalizacije u podrumskim prosotorijama.

– Pre 20 dana dali smo ovlašćenje advokatu da pokrene tužbu protiv JKP Gornji Milanovac. Izvodili smo i veštaka hidrološke struke koji je video podrume nakon povlačenja vode. Naš advokat će se sa pismenim dopisom i fotografijama, u toku naredne nedelje, ponovo obratiti Laziću i Kovačeviću, ali ne očekujemo da će oni reagovati. Ignorisaće kao i prethodni put – kažu Vukašinovići i dodaju da nadležni rukovodioci uopšte nisu reagovali, niti dolaskom na lice mesta, ni dopisom, ni pozivom.

V. Popović, gminfo.rs

Povezani tekst – Vukašinovići: Ovo je izvor zaraze u centru grada

Violeta

Prethodni članak

Pisma čitalaca: Poplava nakon svake kiše u Drinčićevoj 26

Sledeći članak

FK Takovo dočekuje Slobodu iz Užica