• 26.02.2024.

POLICAJCI I JEDNOČINKE ove sedmice na maloj sceni

foto: gminfo.rs

“Policajci” komad koji je Slavomiru Mrožeku doneo svetsku slavu 50-ih godina prošlog veka, i “Jednočinke” Antona Pavloviča Čehova, najnagrađivanija predstava teatra iz Gornjeg Milanovca ove sedmice na maloj sceni Milanovačkog pozorišta.

Komedija POLICAJCI, na repertoaru je u četvrtak, 31. marta 2022. godine, a JEDNOČINKE su u subotu, 02. aprila 2022. godine.

foto: gminfo.rs

POLICAJCI su komedija, puna apsurda i groteske. Radnja priče smeštena je u bezimenu zemlju u kojoj žive bezimeni građani, slepo lojalni izabranima “u ime naroda”. U tom okruženju gde je ideal vlasti `u ime naroda` ostvaren, ostao je još samo jedan čovek koji misli drugačije.

I – on je zatvoren.

foto: gminfo.rs

Bivši borac za slobodu uhapšen je prilikom neuspelog pokušaja atentata na generala. Posle godina provedenih u zatvoru on odlučuje da odustane od svog antivladinog delovanja. i “pređe” na drugu stranu. Gubitak poslednjeg protivnika vlasti donosi neslućene probleme…

foto: gminfo.rs

U predstavi igraju: Ivan Pantović – šef policije, Predrag Lošić – policijski narednik, provokator, Branko Knežević – zatvorenik, ađutant, Branko Nedeljković – general, Nadica Simić / Zorica Đurković – žena narednika, provokatorica i Đorđe Petrović / Đorđe Đurđević – policajac.

Kostimograf je Olgica Milunović, majstor scene i rekvizite je Milan Aćimović. Branko Knežević uz režiju potpisuje i scenografiju i odabir muzike.

foto: Milanovačko pozorište

JEDNOČINKE (“Medved”, “Tragičar od nevolje” i “Prosidba”) najizvođenija i u proteklih devet godina višestruko nagrađivana predstava Milanovačkog pozorišta, na repertoaru je u subotu, 2. aprila 2022. godine

Predstava je delom adaptirana i ima novi sjaj. Prožeta je humorom i blagom ironijom. U jednočinkama nema junaka, nema velikih zbivanja, nema zamršene fabule, već komičnih situacija karakterističnih za obične ljude.

U predstavi nastupaju: Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković (Prosidba), Viktor Vujić, Tamara Milovanović i Branko Knežević („Medved“), Ivan Pantović / Đorđe Petrović i Predrag Lošić (“Tragičar od nevolje”). Kostime je osmislila Biljana Knežević, majstor scene je Milan Aćimović, a ton i svetlo potpisuju Goran Dragutinović.
Početak predstave je u 20 sati.

Početak obe predstave je u 20 sati.
Rezervacija mesta: 065/636-02-

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

KK Milanovac bogatiji za dve medalje

Sledeći članak

Namaz od rukole i sira