• 06.12.2023.

PONOVO REKORD – Za 67 Metalčevih beba 110.000 evra

foto: gminfo.rs

Četrnaestu godinu zaredom Kompanija, sindikat i Fondacija Metalac priređuju veličanstven događaj koji, poslednjih godina puni tribine sportske hale Breza u Gornjem Milanovcu. Oni već 14 godina daruju svoje radnike kada dobiju dete. Ove godine uručili su rekordan broj vrednosnih čestitki – za 67 beba rođenih u 2019.

foto: gminfo.rs

Za to vreme, u akcijama »Za budućnost rastemo zajedno«, sa preko 700 hiljada eura, nagrađeno je skoro 700 beba. Poslednje 4 godine podsticaj natalitetu je iskazan i povećanjem novčanih nagrada na 1.000 eura za prvo, 2.000 za drugo, 3.000 za treće i tako redom, po hiljadu više za svako sledeće dete rođeno u porodicama radnika Kompanije Metalac.

foto: gminfo.rs

Čestitke je uručio Aleksandar Marković, generalni direktor Metalca i predsednik Fondacije. Sa tribina hale Breza aplaudiralo je 2.500 dečaka i devojčica, kojima su četiri Metalčeva Deda Mraza darivala isto toliko novogodišnjih paketa.

Evo, naš rekord je 67 rođenih beba u ovoj godini, a čujem da do 31. decembra može biti i 68. beba. Svaka godina nam je bolja od prethodne, a to znači da ovo što radimo ima smisla, što nam je i bio motiv 2005. godine kada smo počeli. Pre četrnaest godina smo imali tridesetak beba, evo do sada smo na cifri od sedamstotina. Mi to posmatramo kao najbolju investiciju, a to je investicija u budućnost, da na taj način pomognemo mladim ljudima da zasnivaju porodice, imaju neku sigirnost i da ostanu  u našem gradu. To je naša ideja vodilja – rekao je za naš portal Aleksandar Marković, generalni direktor Metalca i predsednik Fondacije.

foto: gminfo.rs

Takođe, u jubilarnoj godini Kompanije još oko 400 novorođenčadi sa područja opštine Gornji Milanovac na poklon su dobili pelene, set posuđa za decu i vaučer na 10.000 dinara. Sveukupno, samo ovim aktivnostima Metalac je u 2019. u najmlađe Gornjomilanovčane uložio skoro 200.000 eura.

Akcija Fondacije pod sloganom »Za budućnost rastemo zajedno« ove godine dobila 3 priznanja

foto: gminfo.rs

2.500 NOVOGODIŠNJIH PAKETA ZA SVU DECU

 Kulturni centar je pripremio specijalnu predstavu, a četiri Deda Mraza je podelilo 2.500 novogodišnjih paketa.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Radovala se ne samo deca zaposlenih u Metalcu, već i mališani iz svih vrtića i obdaništa u Gornjem Milanovcu, kojima Kompanija već više godina takođe poklanja slatkiše i igračke.

400 POKLONA ZA SVE BEBE ROĐENE U METALČEVOJ JUBILARNOJ GODINI

Inače, povodom jubilarnih 60 godina postojanja, Kompanija Metalac je darivala svaku bebu rođenu u porodicama stanovnika opštine Gornji Milanovac, bez obzira gde su se rodile, i svaku rođenu u porodilištu u Gornjem Milanovcu, bez obzira iz koje opštine su roditelji.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Sve bebe su od Fondacije dobile set posuđa za decu „Mini m – da porasteš zdravo“, pelene i vaučer vrednosti 10.000 dinara. Do sada je na ovaj način nagrađeno skoro 400 beba. Pre par dana su i lično posetili nekoliko porodica.

TRI PRIZNANJA ZA AKCIJU »ZA BUDUĆNOST RASTEMO ZAJEDNO«

Akcija Fondacije Metalac je postala zadivljujući primer odgovornosti prema zaposlenima, a posebno odnosa prema ženama i roditeljstvu. U aprilu je najpre od PKS stiglo Nacionalno priznanje za društvenu odgovornost “Đorđe Vajfert”. Nepunih mesec dana kasnije, ministarka Slavica Đukić Dejanović je generalnom direktoru Aleksandru Markoviću uručila i najviše priznanje “Prijatelj porodice”. Konačno, sredinom oktobra u Skoplju je, u okviru Svetskog kongresa poduzetnika, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Severne Makedonije – za akciju “Za budućnost rastemo zajedno” predsedniku Dragoljubu Vukadinoviću je uručeno priznanje pod nazivom “Investicije za čoveka”.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Cilj ove nagrade je javno priznanje i skretanje pažnje na kompanije u Srednjoj i jugoistočnoj Evropi koje su se opredelile da svoj održivi rast i razvoj, temelje i na investiranju sopstvenog kapitala i ideja u razvoj i dobrobit zajednice. Zato i jesu heroji novog vremena.

 

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Od ponedeljka sedam traka na naplatnoj stanici Preljina

Sledeći članak

Humanitarna novogodišnja izložba