• 13 avgusta, 2020

Porodične tajne – Udar

Ilustracija, foto: pixabay.com

Kada neki, slobodni, mediji objave fotografije nekoga iz vlasti, da ne kažem iz predsednikove porodice, to je odmah „atak na slobodu“, „crtanje mete na čelu“, „zadiranje u porodicu“… Dobro, možda su u pravu, ali, kako se onda podvodi javno vredjanje nečijeg nadimka, koji nose generacije pre njega, i u kojem, koliko je meni poznato nema ništa uvredljivo, osim, ukoliko niste modni stručnjak. Takodje, ako neka… pa, … recimo, … ‘ajde da je nazovemo konobaricom, nakon nekoliko svojih „svadbenih okršaja“, kaže – „Ja sad mogu da se udam za momka, a on?“.

Priznajem, tu ne mogu da je pobedim. Jednom, i dosta… Pogotovu ne bi „zadiro“ oko momaka. Momci su to…

Ako vas neko vredja, vredja vašu porodicu, pa čekaj… Ipak, ima i selektivno vredjanje. Možda znači da je tim… pa, ‘ajde da kažemo, likovima, neophodan advokat, sudija, lekar… Ti, mali, sedi u ćošak, jedan. „Mogu li ja da dobijem nulu, nisam baš raspoložen za jedan?“

Znam ko sam, ali, da se ne lažemo, znam i ko su svi likovi oko mene. To što se to ne komentariše stalno, ne znači da je nečija krivica abolirana. Ako je neko lopov, ne znači da mu se stalno to mora ponavljati. Ako je neko loš čovek (ima tu jedan narodniji izraz), ne mora da znači da neko mora stalno da mu to pominje. Vidi valjda narod. Pristojan narod, a ne onaj narod za koji oni kažu da je pristojan.

Ipak, strašno je što smo dospeli u situaciju da se raspravljamo sa nekim polusvetom i beznačajnim likovima, koji, da je sreće, pameti i zdravlja, nikoga ne bi ni zanimali, niti bi koga interesovali. Ovako, živimo rijaliti i u našim sredinama, sve se nadajući da će sva ova budalaština proći, ali, teško, Boga mi…

Šta raditi u datim situacijama? Okrenuti drugi obraz? Ignorisati? Odgovoriti? Kome? Rodjen sam ovde gde živim, poznajem mnogo ljudi iz našeg kraja, čitao sam stari bukvar, išao u jedan, išao u drugi rat, radio, ostajao bez posla, radio, ostajao bez posla, opet radio… I? Šta hoćete? Ne dam!!!

Goran Trifunović

Violeta

Prethodni članak

U nedelju 5. jula jedan deo grada bez struje

Sledeći članak

INTERVJU – Dragoljub Vukadinović: Bio sam spreman da se povučem, a ostao sam