• 19.07.2024.

Pranjanske razglednice Gorana Trifunovića u utorak u Domu kulture

foto: gminfo.rs

GMinfo će u utorak, 16. maja, u 19 sati u holu Doma kulture u Gornjem Milanovcu, predstaviti knjigu Pranjanske razglednice, u kojoj su sabrani najznačajniji zapisi našeg prerano preminulog prijatelja, druga i kolege Gorana Trifunovića.

Na preko dvesta pedest strana hronološki su poređani Goranovi zapisi, njegove kolumne “Pranjanska razglednica“, “Porodične tajne” i komentari na razne događaje i pojave u našem društvu koje je od 2015. godine pisao za portal GMinfo.

Na promociji knjige govoriće Goranove kolege i prijatelji Nadica Vujić Mitrović, Boško Lomović i Branko Knežević, dok će razgovor moderirati nekadašnji novinar Televizije Gornji Milanovac i Goranov prijatelj Predrag Lošić, koji je sa njim na TVGM, a i van nje, proveo mnoge nezaboravne trenutke.

Goran je bio jedan od retkih novinara koji je radio i živeo za svoje čitaoce, i sa svojim čitaocima. Ostavio je pisani i neizbrisiv trag o svojim prijateljima, komšijama i zemljacima iz pranjanskog kraja. Pisao je sjajne reportaže, i još bolje zapažao društvene anomalije koje je u svojim kolumnama i komentarima iznosio sa željom da ovo društvo unapredi.

Cenili su ga i uvažavali i oni koje je kritikovao, a napadali ga oni koji koji ne znaju šta je novinarstvo, i šta je novinar. Goran je bio Novinar, sa velikim N.

Prerano je otišao prošle godine, u neke mirnije krajeve, a svojoj Coki, Đurđi, Snežani i Dejanu ostavio je ono najvrednije što novinar može da ostavi iza sebe – neukaljano ime, profesionalnu i ljudsku čast i obraz.

Ova knjiga je dokaz tome, da ostane za sva vremena, o jednom skromnom novinaru koji je svoju profesiju proživeo na najčasniji mogući način.

Pozivamo i vas, naše čitaoce, poštovaoce Goranovog dela, da mu na promociji još jednom odamo počast.

 

redakcija GMinfo portala

 

Violeta

Prethodni članak

Da li će Metalac sutra rešiti enigmu zvanu Mačva?

Sledeći članak

U Beogradu iznenađujuće mnogo ljudi na skupu „Srbija protiv nasilja“