• 14 jula, 2020

Predsednik Kovačević ugostio Mis Srbije Andrijanu Savić

foto: Kabinet predsednika opštine

Predsednik opštine Dejan Kovačević upriličio je prijem za mladu Gornjomilanovčanku Andrijanu Savić, koja je ponela prestižnu titulu Mis Srbije za 2019. godinu.

foto: Kabinet predsednika opštine

On je tom prilikom istakao da je ponosan što je naša sugrađanka Andrijana uspela da se popne na tron najlepše devojke u Srbiji, kao i da će je opština Gornji Milanovac podržati za odlazak na manifestaciju Mis sveta, gde će predstavljati Srbiju, ali i na najbolji mogući način promovisati našu opštinu, obaveštavaju iz kabineta predsednika opštine.

foto: Kabinet predsednika opštine

Ovom prilikom je sa predstavnicima Miss Yu kompanije dogovoreno da se polufinale izbora za Mis Srbije ove godine održi u okviru Sabora violinista Srbije u Pranjanima.

Razgovarali smo da u okviru Sabora violinista Srbije napravimo polufinalno takmičenje, gde će devojke iz ovog kraja imati prilike da se takmiče i da direktno budu plasirane u finale za Mis Srbije za narednu godinu. To povlači neke benefite, koje sama organizacija donosi, a ja bih istakao jedan od njih, a to je besplatno školovanje, koje organizacija preuzima na sebe. Mi ćemo se truditi zajedno sa Andrijanom da vršimo promociju svih lepota opštine Gornji Milanovac i da na taj način povežemo njenu titulu Mis Srbije sa opštinom iz koje ona potiče, sa jedne strane, a sa druge strane da sa tim vršimo i turističku promociju opštine Gornji Milanovac, tako da će saradnja
biti obostrana –  istakao je predsednik Kovačević.

foto: Kabinet predsednika opštine

Simbolično, predsednik opštine poklonio je Andrijani knjigu „Obrenovići umuzejskim i drugim zbirkama Srbije i Evrope“ , poručivši joj da bude ponosna što potiče iz kraja koji je riznica stvaranja moderne Srbije, kao i da će je taj kraj podržavati i pratiti njene dalje uspehe.

Inače, Andrijanu do kraja godine čeka naporan rad, koji se ogleda kroz humanitarne aktivnosti, učešće u zaštiti ekologije, ali i nastavak školovanja, za koje je dobila stipendiju kao aktuelna Mis Srbije. Takmičenje za Mis sveta biće
održano u Tajlandu, u decembru ove godine.

Violeta

Prethodni članak

Državni sekretar: Recimo da predsednik Vučić postavlja sudije

Sledeći članak

Predavanje „Ulicama našeg grada“