• 23 oktobra, 2021

Predsednik Srbije raspisao parlamentarne lokalne izbore za 26.april, predsednica Skupštine raspisala lokalne

foto: gminfo.rs, arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas redovne parlamentarne izbore za 26. april.

Nakon raspisivanja, Vučić je ocenio da su izbori važan čin za svaku zemlju, jer se ljudi opredeljuju za to kakav život žele da žive, i pozvao gradjane da izadju na te izbore.

„Izbori nose i veliku odgovornost za stranke i grupe gradjana koji učestvuju, ali su oni i od presudnog značaja za svakog gradjanina. Zato oni treba da pokažu ozbiljnost i odgovornost i uveren sam da će oni izabrati pravi put i za sebe i za svoje porodice i za našu lepu Srbiju“, rekao je on.

Vučić je poželeo da izbori budu prava demokratska politička utakmica.

„Želim dobru, pravu demokratsku političku utakmicu i da 26. aprila uveče jedni drugima čestitamo. I zajednički i ujedinjeni krenemo u bolju budućnost“, rekao je on.

Prethodno je predsednica parlamenta Maja Gojković raspisala lokalne izbore u Srbiji dok je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao izbore u svih 17 beogradskih opština.

Posle potpisivanja odluke o raspisivanju izbora, ona je u holu Doma Narodne Skupštine rekla da se ova odluka ne odnosi na Skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda niti na Skupštine opština Kosjerić, Lučani, Arandjelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medvedja, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka, u kojima su održani vanredni lokalni izbori izmedju 2017. i 2019. godine.

Gojković je pozvala gradjane da iskoriste svoje pravo i izadju na redovne izbore 26. aprila, kada će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti svojih lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

„Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih učesnika u ovom izbornom procesu i da izaberete svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da uneprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite“, poručila je Predsednica Skupštine.

Kandidate na predstojećim izborima pozvala je da gradjanima ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

„Sve učesnike pozivam da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću, svojim radom i fer kampanjom i pozivam sve nas da poštujemo demokratski izraženu volju gradjana Srbije koja će biti iskazana na izborima 26. aprila,“ istakla je Gojković.

U Srbiji će 26. aprila pored parlamentarnih i lokalnih, biti održani i pokrajinski izbori.

 

Autor: Beta

Violeta

Prethodni članak

BIZLife: I ON se nalazi na izbornoj listi SNS-a

Sledeći članak

Mali festival nauke 13. i 14. marta