• 16.05.2022.

Predstava „Dr Šuster“  

Zbog velikog interesovanja za tragikomičnu dramu Dušana Kovačevića ”Dr Šuster”, istoimena predstava posvećena glumačkom bardu Dragoljubu Drašku Obrenoviću i u četvrtak, 12. maja 2022. godine biće izvedena na maloj sceni Milanovačkog pozorišta. 

Predstava „Doktor Šuster“ (režija Branko Knežević) je  drama i u pogledu forme i u pogledu značenja. Radnja je smeštena u devedesete godine prošlog veka, u vreme društvenog beznađa kada je na prostoru Balkana došlo do propasti građanskog društva. Nasuprot onome što bi se očekivalo kada je u pitanju ovakva “građa”, u “Doktoru Šusteru”, nema dramski razvijene priče i likova, već ona samo služi kao polazište za vrlo nadahnuto i duhovito dramsko razigravanje koje prelazi u tragi-komediju apsurda. Na suprotnim stranama dva sveta su senilni i „izgubljeni“ predstavnici odumirućeg građanskokog društva (stari doktor i njegova sestra, profesorka klavira) i predstavnici kriminalizovanog sveta u usponu (korumpirani inspektor policije, novinarka i kriminalac).

U novoj podeli, a u čast Draška Obrenovića, nastupaju:  Vladimir Jovanović (dobitnik nagrade Draško Obrenović, za višedeceniski plodotvoran rad u Milanovačkom pozorištu), Ljiljana Miketić, Branko Knežević, Viktor Vujić, Ana Savić, Predrag Lošić, Đorđe Đurđević i Milan Aćimović.

Kostime je osmislila Biljana Knežević i Ljiljana Petrović, dizaj tona potpisuje Zoran Ivanov, a  majstori tona i svetla su Goran Dragutinović i Pavle Mančić.

Početak predstave je u 20 sati.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Atletika: Milanovački osnovci i srednjoškolci plasirali se na republičko takmičenje

Sledeći članak

Pojačana kontrola poštovanja saobraćajnih propisa u narednom periodu