• 16.05.2022.

Predstava POLICAJCI na maloj sceni

foto: gminfo.rs

Predstava POLICAJCI, koju je po istoimenom dramskom delu Slavomira Mrožeka (prevod Petar Vujičić), na scenu postavio reditelj Branko Knežević, koji potpisuje i scenografiju i odabir muzike, na maloj sceni Milanovačkog pozorišta ponovo će biti izvedena u četvrtak, 23. decembra 2021. godine.  

foto: gminfo.rs

Reč je o komediji, punoj apsurda i groteske. Radnja priče smeštena je u bezimenu zemlju u kojoj žive bezimeni građani, slepo lojalni izabranima “u ime naroda”. U tom okruženju gde je ideal vlasti `u ime naroda` ostvaren, ostao je još samo jedan čovek koji misli drugačije.

I – on je zatvoren.

foto: gminfo.rs

Zaverenik – zatvorenik, bivši borac za slobodu uhapšen prilikom neuspelog pokušaja atentata na generala, odlučuje da odustane od svog antivladinog delovanja i potpisivanjem vernopodaničkog akta prelazi na drugu stranu. Gubitak poslednjeg protivnika vlasti donosi neslućene probleme…

“Policajci” su komad koji je Mrožeku doneo svetsku slavu 50-ih godina prošlog veka, ali je zbog svojih političkih stavova veći deo života proveo u emigraciji.  

foto: gminfo.rs

U predstavi igraju: Ivan Pantović – šef policije, Predrag Lošić – policijski narednik, provokator, Branko Knežević – zatvorenik, ađutant, Branko Nedeljković – general, Nadica Simić – žena narednika, provokatorica i Đorđe Petrović / Đorđe Đurđević – policajac.

Kostimograf je Olgica Milunović, majstor scene i rekvizite je Milan Aćimović.

Početak predstave je u 20 sati.

Rezervacija mesta: 065/636-02-09

Broj mesta je ograničen, a maske su obavezne (shodno epidemiološkoj situaciji).

 

Violeta

Prethodni članak

Bioskopski repertoar – decembar 2021.

Sledeći članak

Praznične kućice i ove godine na Trgu kneza Mihaila