• mart 31, 2020

Predstava “Silvija” Milanovačkog pozorišta uvršćena među šest najboljih predstava u 2019. godini

foto: Milanovačko pozorište

Predstava „Silvija“ koju je na scenu postavio reditelj Branko Knežević, jedna je od šest najboljih predstava u 2019. godini i kao takva izborila je plasman na završnicu nacionalnog festivala „Milivojev štap i šešir“. Festival se organizuje u čast Milivoja Živanovića i slavu glumačkog poziva, i po šesnaesti put biće realizovan u Požarevcu.

Pošavši od svojih programskih opredeljenja, teatarske estetike, kao i uvida u trenutnu srpsku pozorišnu produkciju organizator festivala, Centar za kulturu – Požarevac, osim Milanovačkom teatru poziv za nastup na 16. Glumačkim svečanostima uputio je i pozorištima iz: Kostolca („Kastelum“ – predstava „Karolina Nojber“ / pobednik festivala „TAKOVSKE CVETI 2019“, Gornji Milanovac), Kragujevca („Krik“ – predstava „Poseta stare dame“ i Akademsko pozorište SKC Kragujevac, predstava „Hameln“), Jagodine (Gradsko pozorište, predstava „Pidžama za šestoro“) i Požarevca ( AP „Milivoje Živanović“ – predstava „Umorni“),

U čast pobednika festivala revijalno će nastupiti teatar „Resava“ CZK iz Despotovca (predstava „Protuve piju čaj“).
Festival će biti realizovan od 24. februara do 1. marta , a nastup milanovčana predviđen je za 29. februar 2020. godine.
Proveru pred nastup u Požarevcu, glumci Milanovačkog pozorišta imaće 20. i 27. februara 2020. godine od 20 sati na „Maloj sceni“.

O predstavi “Silvija“:

Komad „Silvija“ (autor teksta A. R. Garni) na scenu je postavio reditelj Branko Knežević, koji je i autor scenografije. Kostime je oblikovala Biljana Knežević, a uradila Nadica Simić. Majstor tona i svetla je Predrag Damnjanović i Goran Dragutinović, a majstor scene Milan Aćimović.

Komad govori o ljudima. Ali, ne kako ljudi vide sebe, nego kako nas vide drugi, u ovom slučaju pas. Pas koji je progovorio i u kome smo, kao u ogledalu, ugledali sva naša lica i naličja. I omogućio nam da se zapitamo sve ono za šta smo mislili da nema potrebe da se zapitamo, umišljeni da znamo sve odgovore i da smo besprekorni, da okolo delimo neograničene količine ljubavi, ne razmišljajući da li je ta ljubav iskonska ili uslovna – sredstvo i potreba da se upravlja i vlada drugima. I tek kad se pojavi biće koje bezuslovno voli, onda shvatimo.

Ako shvatimo?

U predstavi učestvuju: Tatjana Rašić, Danica Vučetić, Viktor Vujić i Mihailo Ristić.

Violeta

Prethodni članak

Gospodar Jevremova ulica bez vode

Sledeći članak

Ubedljiva pobeda Metalac Kolorada