• 04.12.2023.

Predstava za decu „Nesrećna Kafina“

foto: kcgm.org.rs

Edukativni teatar iz Subotice predstaviće u četvrtak  27. april 2023. godine u velikoj sali Doma kulture predstavu za decu „Nesrećna Kafina“, koju potpisuje Nebojša Savić (tekst i režija).    

foto: kcgm.org.rs

Predstava je interaktivnog tipa, deca imaju priliku da aktivno učestvuju, podsete se i nauče o  svemu onom što je važno kada je zdravlje zuba u pitanju.

Dva glumca, od kojih jedan sa zuboboljom dolazi u vrtić da odigraju predstavu, trude se da objasne zašto je do zubobolje došlo, šta je razlog zbog koga ga boli zub, i šta da se radi da do toga ne dođe.

Scenografija na slikovit način prati tok priče, deci opisuje sve ono što se dešava i što bi se moglo desiti kada su njihovi zubi u pitanju.

Da bi pozorišna igra bila što zanimljivija i da bi se izbegla puka ilustracija i suvoparna edukacija uvode se i dva karijesa, kao likovi. Oni upotpunjuju priču, daju joj duhovitost i razigranost.

Zubar je deci prikazan, kao osoba koje se ne treba plašiti i kojoj se treba obratiti ukoliko se sretnu sa sličnim problemima. 

Uloge tumače Saša Stojković i Dragan Kojić. Scenografiju i rekvizitu potpisuje Vladimir Đorđević. Kostime je osmislila Milica Jankov, a muziku je potpisuje Burnyak.

Početak predstave je u 18 sati.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Najbolji u sportu u opštini G. Milanovac u 2022.

Sledeći članak

SU Feniks: Avanturistički izlet na Ostrvicu