• 26.02.2024.

Predstava „Ženidba“

Predstava „Ženidba“ Narodnog pozorišta u Prištini ( privremeno sedište Gračanica ) koju je po istoimenom delu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja na scenu postavio Milan Karadžić u utorak, 12. decembra 2023. godine biće izvedena na sceni Kultunog centra „Mija Aleksić“ u Gornjem Milanovcu.

„Ženidba“ je komedija čuvenog ruskog komediografa u kojoj se preko muško-ženskih odnosa na osobeno duhovit način ismeva malograđanski odnos prema životu. U najkraćem komedija govori o pokušaju da se napravi bračna veza, gde je sam čin ženidbe predstavljen kao društvena obaveza kojim se ispunjavaju tuđa očekivanja. „Predstava je groteskna kritika formalizma u svim sferama života, koji je najtragičniji kada se odvija u sferi ljudske intime“.

Likovi u predstavi su temperamentni, ostrašćeni i željni priznanja i nagrada. Oni ne žive život već ispunjavaju formu i to ih čini komičnim.

U predstavi nastupaju: Milan Vasić, Milica Burazer, Branko Babović, Jasmina Stojiljković, Nebojša Đorđević, Anika Grujić i Tamara Tomanović.

Početak predstave je u 20 sati.

Preuzimanje besplatnih ulaznica na biletarnici velike sale, radnim danima od 11 do 20h.

V.P. gminfors

Violeta

Prethodni članak

Za davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem Krivični zakon propisuje do 3 godine zatvora

Sledeći članak

Čačak: Javni tužioci, policija, mediji i predstavnici OEBS-a na sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara (FOTO)