• 8 jula, 2020

Problem Ivičkog potoka: Prva rešenja ne pre avgusta?

foto: GMInfo

Tri dana nakon pisanja GMInfa o nevoljama stanara zgrada na Ivicama zbog posledica neadekvatne sanacije Ivičkog potoka od pre jedne godine, ali i njegovog neodržavanja u međuvremenu, naselje je posetio predsednik opštine Dejan Kovačević sa arhitektom i nadzornicom tadašnjih radova, prenose nam meštani koji su se s njima susreli. Prisutna je bila i naša sagovornica o ovoj temi iz prethodnog teksta, Ljubica Radovanović iz najugroženije zgrade broj 4.

Tog prepodneva ceo travnati deo Ivičkog naselja šišale su kosilice, a kako nam je Radovanović rekla, sa delegacijom iz opštine pričalo je oko petnaestak ljudi; verovatno bi ih imalo više, ali je u toku bilo radno vreme, kaže ona osim ostalog.

foto: GMInfo

Razgovor je, prenosi Ljubica, bio neformalne prirode, stanari su postavljali različita pitanja, davali predloge, mišljenja, dočaravali zašto im potok sa onim što je iza radova ostalo smeta i slušali šta mogu biti rešenja; ali je jasno ostalo ono što je predsednik obećao:

foto: GMinfo, Ljubica Radovanović

– Prvo će reklamirati radove, tu će doći izvođač da nešto popravi, mi sada ne znamo tačno šta. Obećali su da će izravnati zaostalu zemlju, zasaditi drvored, da tu treba i da se podižu neki slojevi da bi se položio humus ili šta već, – kaže Ljubica za GMInfo. – Rekli su da će postaviti klupe, asfaltnu pešačku stazu od mosta na Njegoševoj do nas. Urediće nam i prostor ispred zgrade gde se sada okupljamo, napraviti trem, nešto kao senik, za odmaranje, a uradiće i drenažu zgrade da odvlači vodu iz podruma.

foto: GMInfo

Ovaj poduhvat, međutim, neće krenuti odmah.

Predsednik Kovačević je rekao da pre avgusta to ne može početi. – prenosi nam Ljubica Radovanović i pojašnjava da troškove popravki i radova neće snositi direktno stanari, već izvođač ili opština.

foto: GMInfo

O uklanjanju rastinja iz samog korita ovog vodotoka, kao ni o eventualnom postavljanju zaštitne ograde u silaznom delu od škole do Despotovice, kako nam kažu, na ovom susretu sa opštinarima nije bilo reči.

foto: GMinfo

Podsetimo, Ivički potok saniran je u proleće prošle godine novcem kojim iz republičkog budžeta raspolaže Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Srbije. Dve firme udružene su obavljale radove, a prema tadašnjim Kovačevićevim rečima, posle sanacije trebalo je da bude uređeniji nego ikad pre.

Prvobitni članak sa više detalja o ovoj temi čitajte OVDE.

M.Mijatović/V.Popović/gminfo.rs

Milos

Prethodni članak

Opština Gornji Milanovac i Crkva Svete Trojice obeležiće gradsku slavu

Sledeći članak

Druga Trojička likovna kolonija