• 19.07.2024.

Proglašeni najbolji recitatori opštine Gornji Milanovac

stariji osnovci, foto: KC GM

Kulturni centar „Mija Aleksić“ u saradnji sa Centralnim Savezom amatera Srbije u kulturi u petak, 29. marta 2024. godine organizovao je Opštinsko takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog”.

Na smotri održanoj u velikoj sali Kulturnog centra, u tri starosne kategorije, nastupili su pobednici nedavno održanih školskih nadmetanja recitatora. U kategoriji mlađih osnovaca plasman na Okružnu smotru izborili su: Ivana Vranić i Filip Pehrat učenici OŠ ”Kralj Aleksandar I” i Teodora Cvetković (OŠ ”Desanka Maksimović”). Pohvale su dobili: Ina Blanuša i Sofija Popović iz OŠ “Sveti Sava” i Sanja Sretenović učenica OŠ ”Momčilo Nastasijević”.

mali osnovci, foto: KC GM

Žiri sastavljen od profesora srpskog jezika i književnosti: Milice Ivanković, Isidore Topalović, Danke Zarić Filipović i Ivane Đorđević, kao i Mirjane Maćić, profesora razredne nastave (član žirija samo za mlađu selekciju), odlučio je da u kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda opštinu Gornji Milanovac na Okružnoj smotri predstavljaju i: Đurđa Otašević i Emilija Glišović (OŠ “Desanka Maksimović”) i Anđelija Lisica (OŠ ”Takovski ustanak”).

srednjoškolci, foto: KC GM

Pohvale su dobili učenici Dimitrije Marjanović (OŠ „Sveti Sava“) i Mihailo Cvetković (OŠ „Desanka Maksimović“).

U kategoriji srednjoškolaca najbolji među najboljima su: Sofija Radonjić (ETŠ „Knjaz Miloš“) i učenice Gimnazije „Takovski ustanak“: Tijana Milojević, Nikolina Tomašević i Maša Šiljković. U srednjoškolskoj takmičarskoj grupi profesori srpskog jezika i književnosti Biljana Đorđević i Biljana Paunović pohvalili su Gimnazijalce Ognjena Milićevića i Lazara Milovanovića.

Okružna smotra recitatora “Pesniče naroda mog” biće održana 6. aprila 2024. godine u Gornjem Milanovcu.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Kalendar poreskih i drugih obaveza za APRIL

Sledeći članak

Tuneli Laz i Munjino brdo najzahtevniji objekti na „Milošu Velikom“