• 29.09.2023.

Prvi nezvanični preliminarni rezultati izbornih štabova u G. Milanovcu

foto: GMinfo

U Srbiji su danas održani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. U opštini Gornji Milanovac ukupno bilo 66 biračkih mesta. Upisano u birački spisak je 35.973 glasača, odštampano je 35.973 glasačka listića i obavezna zakonska rezerva od 0,3%, što iznosi još 108 glasačkih listića.

Dejan Kovačevič nosilac liste SNS na lokalnim izborima kazao je da prema preliminarnim rezultatma od 66 biračkih mesta u opštini Gornji Milanovac u izbornom štabu OO SNS obrađena su 42 biračka mesta.

– Lista broj 1, Srpska napredna stranka Aleksandar Vučić – za našu decu 55,34 %, lista broj 2 Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma 12,85%, lista broj 3 „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac-Milisav Mirković“ 24,96% i lista broj 4 „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ 2.37 %. Ovo su preliminarni rezultati sa dve trećine biračkih mesta, ja sam potpuno zadovoljan ovim rezultatima. Ovo je velika odgovornost za Srpsku naprednu stranku i mi ćemo gledati da u narednom periodu sve ono što smo prezentovali našim građanima da sve projekte nastavimo i završimo u zadatom roku. Rano je još govoriti o koalicijama, videćemo kako će proći sve i na republičkom nivou i onda ćemo razgovarati  i na temu lokalnih koalicija ovde u Gornjem Milanovcu – rekao je za GMinfo Dejan Kovačević, nosilac liste SNS na lokalnim izborima.

foto: GMinfo

U izbornom štabu GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac-Milisav Mirković“ kažu da je do 22 sata obrađeno oko 50 biračkih mesta.

Za sada vodi Srpska napredna stranka, GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac-Milisav Mirković“ je druga, SPS treća i radikali su četvrti. Moram da kažem da bez obzira na razliku između SNS i naše grupe građana mi smo postigli zapažene rezultate u proteklom periodu, takoreći od ničega napravili dobru organizaciju. Imaćemo značajan broj odbornika i bićemo konstruktivna dobra opozicija koja će raditi u interesu građana opštine Gornji Milanovac. Što se tiče koalicije videćemo kako stoje rezultati, ali onako kako smo rekli sa SNS i SPS nećemo praviti koaliciju, ali sa pojedincima možda da – rekao je Milisav Mirković.

foto: GMinfo

Jovica Carević nosilac liste koalicije “Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma“ na lokalnim izborimakaže da su u tom štamu do 22 sata obradili oko 50 odsto biračkih mesta.

SPS ima nešto oko 16 odsto biračkog tela, lista broj 3 GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac-Milisav Mirković 27 odsto i Srpska napredna stranka 54 odsto. To su trenutni rezultati i mislim da će tako biti do kraja. Ovde će biti pobeda SNS, i mi smo zadovoljni našim rezultatom. Imali smo jednu pozitivnu kampanju koja se nije odrazila u glasovima. Želim da se zahvalim ljudima koji su glasali za nas, čestitam Srpskoj naprednoj stranci  na pobedi, ragovaraćemo dalje. Razlog generalno niske izlaznosti na izborima je i bojkot kao i loša politička ponuda, plus koronavirus…sve je to uticalo da na nivou Srbije bude ispod 50 odsto izlaznost. Gornji Milanovac je imao blizu 56%  i to je zadovoljavajući izlazak.  Mi očekujemo da na ovih ostalih 50 odsto biračkog tela popravimo rezultat, pa ćemo videti sutra kada svane dan šta ćemo i kako ćemo. Za nas je veliko iznenađenje to što smo dobili znatno manje glasova nego što smo očekivali. Kažnjeni smo što smo u vlasti, narod nije prepoznao naše dobre namere koje su bile iskrene i poštene. Mi smo platili ceh, ali dobro, idemo dalje.  Kada će biti formiran lokalni parlament to zavisi od SNS, mi ćemo prihvatiti da se što pre formira. Ako budemo potrebni formiraćemo koaliciju …videćemo.. Od njih zavisi – rekao je Jovica Carević.

V. Popović, M. Mijatović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Zatvorena biračka mesta

Sledeći članak

OIK: Prvi pouzdani podaci tek ujutru; još se čeka na predaju izbornog materijala