• 15 maja, 2021

Radionica savremenog cirkusa i fizičkog teatra

foto: kcgm.org.rs

Radionica savremenog cirkusa i fizičkog teatra, koja će u okviru projekta “Art karavan” biti organizovana u četiri grada Srbije (Gornji Milanovac, Kosjerić, Kraljevo i Zaječar) u gradu pod Rudnikom biće realizovana tokom maja i juna, saopšteno je iz Kulturnog centra.

Program je namenjen mladima uzrasta od 11 do 30 godina, bez obzira na prethodno iskustvo u pozorištu, umetnosti ili sportu.

– Kroz ove radionice želimo da savremene umetničke trendove iz svetske kulture učinimo dostupnijima i podstaknemo njihov razvoj u Srbiji. Cilj nam je da, u saradnji sa našim polaznicima, stvorimo kreativan i slobodan prostor u kom će mladi ljudi imati priliku da razmenjuju ideje i stvaraju umetničke sadržaje koji se njih tiču i kroz koje će plasirati svoja mišljenja i stavove – kaže Tamara Jeremić, jedna od autora projekta.

Izražavanje kroz teatar pokreta predstavlja vrstu komunikacije koja je razumljiva svima, bez obzira na jezičku, nacionalnu ili generacijsku pripadnost. Kroz pokret i cirkuske veštine uči se kroz igru, preispituju se problemi iz svakodnevnog okruženja, razvijaju se psihomotorne sposobnosti, podstiče se jednak razvoj obe hemisfere u mozgu, vežba se strpljenje i koncentracija i jača timski duh.

Kroz program polaznici će unaprediti svoje fizičke sposobnosti, komunikaciju i samopouzdanje, a možda i otkriti sklonost ka umetnosti, pa i svoju buduću profesiju.

Radionice će se realizovati jednom do dva puta nedeljno i završiće se prezentacijom u vidu otvorene probe i mini perfomansa.

Krajem maja instruktori i polaznici radionice zajedno će odrediti dinamiku održavanja termina.

Radionica je besplatna, a broj učesnika je ograničen. Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 062/513 – 819 ili na mail: valentina.nadj@kcgm.org.rs

Početak rada radionice zavisi od popune broja zainteresovanih.

Projekat je podržan od strane fondacije Jelena Šantić, a u Gornjem Milanovcu biće realizovan u saradnji sa Kulturnim centrom kao partnerskom institucijom.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

“Parking servis“: Bez naplate parkiranja tokom praznika

Sledeći članak

Covid – 19 u GM: Opada broj registrovanih novoobolelih