• 5 avgusta, 2021

Radna akcija u naselju Novi kej: Uređenje košarkaškog terena

foto: iz privatne arhive

Akciju sređivanja terana pokrenuli su mladići naselja Novi kej, a sastojala se od uređenja i adaptacije nekadašnjeg košarkaškog terena. Jedan od inicijatora Vladimir Đorđević kaže da je teren, iznad nekadašnje Proleterove samousluge na Novom keju, bio u veoma lošem stanju i zapušten.

Postavljena je nova tabla za basket, označene linije, te pokupljeno i smeće u okolini terena. A, organizovano je i svečano otvaranje.

foto: iz privatne arhive
foto: iz privatne arhive

Ekipa sa Novog keja se posebno posvetila ojačavanju košarkaške table i postavljanju koša. Ističu da tabla nije obična drvena, već od poliestera, jer da bi im potrajala potrebno je da bude i kvalitetna.

– Ovom akcijom smo pokušali da stvorimo bolje i bezbednije uslove za rekreativno bavljenje basketom u našem kraju. Prethodni koš jednom su nam skinuli, a drugi put ukrali.  U radnoj akciji učestvovalo je nas 20-tak. Prikupili smo oko 25 hiljada dinara, a akciji se priključio i komšija, koji drži radnju sa bojama, Žile, kao i njegov radnik Rajko. Ovom prilikom im zahvaljujem jer su nam dali farbu, kreč, četke, trake… i sve što nam je bilo potrebno za rad. Želeli smo ovim primerom da pokažemo koliko je malo potrebno za konkretne aktivnosti – kazao je Vladimir Đorđević za GMinfo portal.

foto: iz privatne arhive
foto: iz privatne arhive

On kaže da su bez koša bili poslednje dve-tri godine, komšiluk se žalio što se do kasno pod prozorima igra basket, pa je između ostalog zbog toga i sklonjen.

foto: iz privatne arhive
foto: iz privatne arhive

Pored toga što su sada odlučili da srede teren, i postave novu tablu, odlučili su da basket može da se igra svakog dana ali uz poštovanje kućnog reda, kaže nam jedan od učesnika akcije Đorđe Acović.

Svi koji žele, mogu na ovom terenu da igraju basket, ali u vremenu od 17 – 21 sat, jer moramo voditi računa i o komšijama koji ranije ležu ili žele da se odmore. Ovih dana planiramo da postavimo i kamericu za video nadzor, a sve iz razloga jer su nam ranije krali tablu za koš, a teren farbali sprejom. Novac za novu tablu prikupili smo za dvadesetak dana, a učestvovali su momci iz desetak zgrada u kraju koji ovde, inače, igraju basket. Kupili smo i loptu, tako da svako ko želi da igra, a nema sa čim, i to smo rešili. Uz malo dobre volje uvek možemo da uradimo pozitivne stvari za kraj i ulicu u kojoj živimo. Ovaj teren je namenjen mladima i oni su se odazvali na radnu akciju i rezultati su vidljivi – rekao je Đorđe, zahvalivši se svima koji su podržali akciju.

foto: iz privatne arhive
Pre sređivanja, foto: iz privatne arhive
Uređen teren, foto: iz privatne arhive

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Covid – 19 u GM: Izveštaj iz Doma zdravlja – 21. jul

Sledeći članak

Vreme za uživanje u prijatnom letnjem danu