• 4 decembra, 2020

Reagovanje PSO GM: Šarlatansko reagovanje Dejana Kovačevića

Milisav Mirković, foto: gminfo.rs

Povodom juče objavljenog teksta pod naslovom Reagovanje OO SNS GM na PSO GM: Lažno demantovanje Milisava Mirkovića našoj redakciji odbornička grupa GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ uputila je saopštenje koje prenosimo u celosti. GMinfo ovim sapštenjem zatvara polemiku povodom ovog pitanja.

„Kovačeviću je pošlo za rukom da na prošlim izborima obmane glasače tako što su on i garnitura koju je u Milanovcu postavio Tomislav Nikolić, na lokalne izbore izašli pod imenom Aleksandra Vučića. Da milanovački SNS nije isto što i Aleksandar Vučić, potvrdila je Kovačevićeva pripremljena smena od republičkog rukovodstva SNS-a, u avgustu prošle godine, kada ga je spasila Ljutovnica. To potvrđuju i republičke investicije u Gornji Milanovac, koje se uglavnom završe samo na obećanjima.

Sada kadar Tomislava Nilkolića pokušava novu obmanu i tone u svojim lažima. Kovačević, u svom poznatom šarlatanskom maniru, neosnovano politički proganja neistomišljenike i optužuje druge za laž tako što reagovanje započinje sa „istina je sledeća, kako pišu štampani i elektronski mediji na republičkom nivou“. Pobogu, čoveče! Možda bi on želeo da je neko uhapšen – ali istina je da nije! Onaj ko se hapšenja plaši, hapšenje mu se priviđa.

Predsednik bi trebalo da je dovoljno pismen da zna da ono što pročita u novinama, na internetu, vidi na televiziji ili u cirkusu, a dopadne mu se – ne mora da bude istina. Da je predsednik čitao knjige (Zlatna ribica, Zelena čoja) – znao bi da i u knjigama ne mora sve da bude istina. Međutim, na fakultetu koji je pohađao knjige nisu bile obavezne.
Ali, u laži su kratke noge. I pravda je spora, ali dostižna.

Zato građane pozivamo da na sajtu naše opštine (www.gornjimilanovac.rs) sami pročitaju i uvere se u izveštaj Državne revizorske institucije sa kojim Kovačević pokušava da obmane u nastavku reagovanja, i to:

Izveštaj DRI od 3. decembra 2014. godine, gde je istaknuto da naša opština treba da bude pozitivan primer dobrog poslovanja, a mi citiramo iz istog:
„Kao primer najmanjeg procenta revizorskih nepravilnosti u poslovanju evidentirano je u opštini Paraćin i Gornji Milanovac i mogu se uzeti kao pozitivan primer sa malim procentom nepravlinosti, dok je sa druge strane većina opština koje posluju i sa 44 odsto nepravilnosti.“

Izveštaj DRI od 19. novembra 2019. godine, o Kovačevićevom zaduživanju opštine nenamenskim trošenjem sredstava iz budžeta, iz kog ovom prilikom citiramo samo prvi pasus:
„Opština Gornji Milanovac je u 2018. godini preuzela obaveze u iznosu od najmanje 11,77 miliona dinara iznad odobrenih aproprijacija; preuzela obaveze ili izvršila isplatu za nabavku dobara, usluga i radova u iznosu od najmanje 140,99 miliona dinara suprotno Zakonu o javnim nabavkama i isplatila najmanje 5,30 miliona dinara zaposlenima više od propisanog iznosa.“

Ovom prilikom još apelujemo na svest građana da imaju u vidu da na budućim lokalnim izborima ne nasednu na obmanu čoveka koji ne sme svoje ime da stavi u naziv liste čiji je nosilac. Ako uopšte na budućim izborima bude i član SNS-a, čije ga republičko rukovodstvo ne podnosi,“ stoji u saopštenju PSO GM.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Aktivirana online verzija peticije da opština uplati ostatak potrebnog novca za Aniku

Sledeći članak

Reagovanje Čivovića na „Sindikat Nezavisnost Doma zdravlja i Opšte bolnice: Ugrožena bezbednost zaposlenih i pacijenata“