• 27.09.2023.

Rudnik trail 2023: Prva planinska trka „Nulto izdanje“ u nedelju

foto: Rudnik trail

Prva planinska trka pod nazivom Nulto izdanje biće održana u nedelju, 17. septembra 2023. godine, na planini Rudnik, u organizaciji udruženja „Gradski trkački“.

Naime, u nedelju od 11 sati, na krovu Šumadije, na planini Rudnik, oko stotinak zaljubljenika u prirodu i sport, iz Srbije, okupiće se ispred Planinarskog doma „Ratko Kuruzović“, odakle je predviđen start trke.

– Nakon duge organizacije, u nedelju, konačno na Rudniku biće održana prva revijalna planinska trka. Start i cilj, kao i svečana dodela nagrada su kod planinarskog doma. Takmičari će imati zadatak da savladaju stazu u dužini od 11.2 kilometara sa 550 metara uspona. Tom prilikom će videti arheološko nalazište „Prljuša“, od vrhova sva tri Šturca – Mali, Srednji i Veliki, dok u povratku prolaze pored Šumske kuće – kaže za GMinfo direktor trke Predrag Lukić.

Trejl (eng. trail) je atletska disciplina u kojoj se sportisti (ali i rekreativci) takmiče u trčanju na brdskim ili planinskim stazama. U svetu je ovaj sport razvijen, dok je kod nas na nešto nižem nivou, kako organizaciono tako i rezultatski, ali se beleži značajan rast. 

– Planina Rudnik sa svojim brojnim stazama i svim lepotama koje te staze donose poseduje veliki potencijal za organizaciju kvalitetne trejl trke, koja može da pomogne u promociji Rudničkog-takovskog kraja i razvoja turizma. Nadamo se da ćemo u budućnosti zajedno da rastemo i da ćemo kroz godine koje dolaze imati sve veći broj takmičara – kazao je Lukić.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Pijačni barometar – 15. septembar

Sledeći članak

Poskupeli i benzin i dizel