• 16.05.2022.

„Rudnički vidici“ i ove godine na Rudniku

foto: privatna arhiva

„Rudnički vidi“ će na Rudniku, od 2. do 12. oktobra, po peti pu realizovati projekat «Kad se ruke slože, sve se može».

Članovi udruženja i njihovi gosti predstaviće se raznolikim kulturno-umetničkim oprogramom.

Od 2. do 4. oktobra slikari, članovi udruženja, na zidu Doma kulture oslikaće mural «Rudar», veličine oko 25 metara kvadratnih.

Kombinovana izložba, «Pedagoški rad u muzeju» Irene Đorđević, Muzeja «Rudničko-takovskog kraja» biće predstavljena od 4. do 12. oktobra u galeriji Doma kulture, kao i slike članova udruženja nastalih na likovnim kolonijama u 2020.godini.

Od 5. do 11. oktobra u istom prostoru biće organizovane i kreativne radionice sa decom školskog i predškolskog uzrasta.

foto: privatna arhiva

Ove godine deca će se upoznati i imati prilike da se oprobaju u čarima radiomaterizma, izradi maketa aviona, oblikovanju glinamola, izradi nakita, pravljenju mirišljavih sapuna, makrame tehnikom, bakrotiskom, slikanju na papiru i drvetu, pirografijom i 3 D štampom.

Radovi koji budu nastali na ovim radionicama biće izloženi 12. oktobra na platou ispred Doma kulture i njihovom prodajom prikupljaće se sredstva za lečenje Srne Dragojević.

Po prvi put ove godine biće realizovana likovna kolonija «Rudnička kraljica» u hotelu «Kraljica» od 5. do 8. oktobra, uz učešće članova udruženja i gostiju. Slikaju Slobodanka Boba Nikolić,  Ana Stojanović, Ljiljana Stevanović i Bogoljub Janaćković, Miloš Popetrov, Radomir Aranđelovi, Marija Marić, Milan Bojović, Borko Šainović, Aleksandar Pavlović i Ljubiša Stanković.

Celokupan program upotpuniće gosti manifestacije u večernjem programu u sali Doma kulture «Vojislav Ilić» od 19.00-21.00, predstaviće se:

5. oktobra: Živanka Vasić, pesnikinja promocijom knjige dečije poezije «Perom iz srca», promociju vodi Ljilja Bralović.

6. oktobra: KUD «Vuk i Naum» iz Toponice kod Knića, dečiji folklor.

7. oktobra: «Duško Dugouško na Rudniku». Muzičko-scenski prikaz crftanih filmova za decu, Slađane Bušić i drugara iz Radio Beograda.

8. oktobra: «Retrospektiva kratkog i dokumentarnog filma režisera Miluna Vučinića»
(«Kapetan duge plovidbe», «Zavičaj», «Dunavska flota» i «Cerska bitka»)

Violeta

Prethodni članak

Izmenjen program “Dečje nedelje”

Sledeći članak

“Parking servis“: Bez naplate parkiranja u blizini Kovid ambulante Doma zdravlja