• 5 avgusta, 2021

Salata s piletinom, avokadom i breskvom

foto: pixabay.com

Salata s piletinom nikada ne dosadi, a ako dodate uz uobičajeno povrće avokado i breskvu, dobićete nešto sasvim novo na dnevnom jelovniku.

Sastojci za 4 osobe:

2 pileća filea (2×250 g)
so
suvi začin (15 g)
2 kašičice ulja

Za salatu:
1 avokado
2 paradajza
1 krastavac
1 crveni luk
1 breskva
50 g listova mladog spanaća
1 kašičica bosiljka
80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 kašike limunovog soka
so

Priprema

1. Pileće filee isecite da dobijete odreske, pospite suvim začinom, pa ih ostavite da se mariniraju oko 30 minuta.

2. Na zagrejanom nauljenom tiganju pecite meso do zlatne boje. Kad je pečeno, isecite ga na tračice.

3. Paradajz, avokado, krastavac i crveni luk isecite.

U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog spanaća, pa na kriške isečenu breskvu i piletinu, pa bosiljak.

4. Za preliv, maslinovom ulju dodajte limunov sok i so, promešajte i prelijte preko salate.

Posluživanje

Sve lagano promešajte i poslužite.

Savet

Umesto piletine možete upotrebiti i sir.

Autor:Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Ugašen požar u fabrici „Sloboda“, evakuisano 350 građana

Sledeći članak

Eksperiment pokazao – brza hrana na telo deluje kao napad bakterijske infekcije