foto: pixabay.com
Salata s piletinom nikada ne dosadi, a ako dodate uz uobičajeno povrće avokado i breskvu, dobićete nešto sasvim novo na dnevnom jelovniku.
Sastojci za 4 osobe:
2 pileća filea (2×250 g)
so
suvi začin (15 g)
2 kašičice ulja
Za salatu:
1 avokado
2 paradajza
1 krastavac
1 crveni luk
1 breskva
50 g listova mladog spanaća
1 kašičica bosiljka
80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 kašike limunovog soka
so
Priprema
1. Pileće filee isecite da dobijete odreske, pospite suvim začinom, pa ih ostavite da se mariniraju oko 30 minuta.
2. Na zagrejanom nauljenom tiganju pecite meso do zlatne boje. Kad je pečeno, isecite ga na tračice.
3. Paradajz, avokado, krastavac i crveni luk isecite.
U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog spanaća, pa na kriške isečenu breskvu i piletinu, pa bosiljak.
4. Za preliv, maslinovom ulju dodajte limunov sok i so, promešajte i prelijte preko salate.
Posluživanje
Sve lagano promešajte i poslužite.
Savet
Umesto piletine možete upotrebiti i sir.