• april 4, 2020

Sećanje – PANTOMIMA

TVGM 21. mart 1998. godine, foto: privatna arhiva

Pre dve decenije i još dve godine pride, TV „Gornji Milanovac“ je počela sa radom, odnosno, emitovanjem signala. Ona televizija… Ona, koja je u Rudničko takovski kraj (i ovo je izraz sa te frekvencije) donela informisanost, zanimljivost, razonodu, ali, pre svega objektivnost i ozbiljnost u profesionalnom smislu.

Ona televizija koja je svakoga dana imala četiri izdanja vesti (ah, ko se, od sredovečnih ili starijih, ne seća termina?), od, bar četiri priloga, plus vremenska prognoza, a ko misli da je to malo, neka proba da isto uradi u gradu podno Rudnika i Vujna. Ona televizija, koja je i vikendom imala vesti, ona televizija u kojoj su i najmanje tehničke, a kamoli ljudske greške, bile katastrofalne situacije.

Ona televizija, na čijem programu su svako veče bile emitovane, što uživo, što izmontirane, tematske emisije- politika, sport, kolaž, poljoprivreda, privreda, kultura, muzika. Ona televizija, zbog koje su Milanovčani i za Novu godinu ostajali kod kuće, e, da bi pratili program iz studija. Ona, kojoj ni najveći oponenti nikada nisu mogli da prigovore na profesionalizmu, visokom nivou novinarskog i tehničkog rada, dok se objektivnost nije dovodila u pitanje. Što bi rekao Duško Trifunović- „Šta bi dao da si na mom mjestu?“.

U jednom američkom „sitkomu“, glavni likovi su jedna devojka i jedan LGBT momak, koji su, ujedno, i cimeri. U svom društvu su bili poznati kao šampioni u igri pantomime. Ipak, nakon manjeg sukoba, pretilo im je da izgube tu titulu. Medjutim, kad su videli da je „vrag odneo šalu“, ostvarili su pobedu u rekordnom roku.

Ekipa TV Gornji Milanovac pre 22 godine (21. mart 1998.)

Pre nekoliko dana Milanovac je ostao bez jednog od simbola grada i čoveka koji je dao nemerljiv doprinos razvoju našeg grada. Niko se, osim našeg portala (a, i ko?) nije setio da objavi neku vrstu sećanja na tog čoveka, ali, problem nam je bila fotografija. Problem? Ma, ‘ajde… Par telefonskih razgovora medju nekadašnjim (i zauvek) kolegama i problem je rešen. Ostaje večiti žal što su neki, za Milanovac nebitni ljudi dali ljudima koji ni kablove ne znaju da razvlače, skupu igračku u ruke. Ipak, kada bi se „old school“ skupio na kafi jednog jutra u osam sati… jooj, kakve bi to bile vesti u 16.15!!!

P.S- „Korona“ nas je sprečila da se ove godine tradicionalno okupimo, ali, kao i sve u životu, i ovo će proći…

Goran Trifunović

Violeta

Prethodni članak

Izlečen prvi zaražen koronavirusom u Čačku

Sledeći članak

Još dvadesetdvoje zaraženih koronavirusom, ukupno 171