• 06.12.2023.

Školsko prvenstvo regiona u karateu – Bronza za Đurđu Mirjanić iz KK Do Kan

foto: KK Do Kan

Na Školskom prvenstvu regiona u karateu, održanom u Čačku, učestvovalo je preko 800 učenika osnovnih i srednjih škola iz ragiona centralne Srbije.

U organizaciji KK „Do Kan“ iz našeg grada učešće je uzelo 19 učenika. To su učenici iz sve četiri gradske osnovne škole, uključujući i OŠ „Takovski ustanak“ iz Takova, kao i srednje škole ETŠ „Knjaz Miloš“ i Gimnazije „Takovski ustanak“.

foto: KK Do Kan

Najuspešnija je bila Đurđa Mirjanić, učenica OŠ „Desanka Maksimović“, koja je nakon četiri pobede i jednog poraza uspela da osvoji bronzanu medalju i tako obezbedi plasman na državno školsko prvenstvo, koje će biti održano u Vrnjačkoj Banji sredinom meseca.

foto: KK Do Kan

– Svi učenici su se pošteno trudili i borili i na dostojanstven način predstavljali svoje škole i naš grad, ali svakako posebno treba pohvaliti nastupe Davida Jeremića iz OŠ „Sveti Sava“, Pavla Sretenovića iz OŠ“Kralj Aleksandar I“ kao i Nikole Zatezala iz OŠ „Takovski ustanak“ iz Takova, koji su i pored veoma dobrih nastupa i pobeda, ipak, ostali bez pobedničkog postolja u izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji – kaže Dragiša Sretenović iz KK Do Kan.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Vernici slave Todorovu subotu

Sledeći članak

Održan još jedan meetup: „Priče uspešnih lokalnih preduzetnika“ – Filip Matović