• 26 januara, 2022

SPS GM: Čemu ovakvi nazovi politički „protesti“ predvođeni šačicom političkih preletača u Gornjem Milanovcu

foto: OO SPS, arhiva

Povodom protestno-informativnog skupa Milanovčana i vodećih ljudi SEOS-a (Savez ekoloških organizacija Srbije), koji je održan u nedelju (9. januar) u gradskom parku, ali i najavljenih, kao i prethodnih blokada saobraćajnica, oglasio se i Opštinski odbor SPS-a. Njihov javni dopis prenosimo u celini:

„Socijalistička partija Srbije najoštrije osuđuje kršenje osnovnih Ustavom zagarantovanih prava građana Srbije, a to je sloboda kretanja koja se ogleda u blokadi puteva, gradskih saobraćajnica, pa sada koliko vidimo i graničnih prelaza Srbije. Sve ovo predstavlja klasičnu zloupotrebu ekologije u političke svrhe zarad sticanja jeftinih političkih poena. Nedostatak ideja i programa, manjak političke moći i uticaja, vrlo često dovodi do najprimitivnijeg ponašanja.

Predstavnici opozicionih stranaka i udruženja smisao i postojanje demokratije vide u tome da je sve dozvoljeno, e pa gospodo moramo vas razočarati, nije, niti će ikada biti, jer je brana takvom ponašanju upravo narod i institucije Republike Srbije. Pre nekoliko dana bili smo svedoci da stotinak građana skupljenih iz cele Srbije , sakrivenih u gradskom parku koji su ispostavili nekakve ekološke zahteve, ne zna se ni zbog čega, ni kome , ni zašto, nije ogledalo građana Gornjeg Milanovca.

Naravno da smo svi zainteresovani za zdrav život i zdravu životnu sredinu,ali nam nije jasno čemu ovakvi nazovi politički „protesti“ predvođeni šačicom političkih preletača u Gornjem Milanovcu koji važi za jedan od najčistijih i najsređenijih gradova u Srbiji.“

INFORMATIVNA SLUŽBA OO SPS GORNJI MILANOVAC

Navodi izneseni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. GMinfo nije autor teksta koji se navodi.

povezani tekst:
„Na temi zagađene životne sredine prelema sa sudbina naše zemlje“

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

I danas visok broj novoobolelih od covid-19

Sledeći članak

Ujutru jak mraz, tokom dana osetno toplije