• 5 avgusta, 2021

Streljaštvo: Emilija Ponjavić druga, Stefan Agović prvi

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

II kolo Kupa SSS (A program – 25/50m, B program – 10m 3×20), Novi Sad, 24. – 25. april

Proteklog vikenda održano je drugo kolo Kupa Srbije u gađanju malokalibarskim oružjem. Emilija Ponjavić članica Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“, osvojila je drugo mesto u kategoriji juniorki trostav 3×40, sa “upucanih” 1156 krugova! Ovim rezultatom Emilija se plasirala u finale najjače konkurencije u državi, seniorke.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Takmičenje je završila na visokom petom mestu, čime je potvrdila izbor u reprenzetaciju Srbije za juniorke.

Ove sedmice Emilija će predstavljati Srbiju na “Grand Prix Osijek 2021” što je ujedno i poslednje veliko međunarodno takmičenje pred Prvenstvo Evrope tekođe u Osijeku.

Druga pobeda Agovića vazdušnom puškom iz trostava

Paralelno sa Kupom malokalibarskim oružjem, u Novom Sadu je održan i nacionalni Kup u gađanju vazdušnom puškom iz trostava (3 puta 20 hitaca) za kadete i kadetkinje.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

U konkurenciji kadeta, u drugom kolu pobedio je Stefan Agović („Dragan Jevtić Škepo“) sa 586 krugova. Agoviću je ovo druga pobeda u sezoni, jer najbolji je bio i pre nedelju dana, u prvom kolu.

V tradicionalni Uskršnji turnir u Kragujevcu

Članovi „Škepe“ su takođe proteklog vikenda učestvovali na Uskršnjem turniru u Kragujevcu u organizaciji Sportskog Saveza Kragujevca. Družina je na put povela „podmladak“ i pored prigodnih poklona Saveza, osvojeno je drugo mesto.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“
foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Mnogo veća nagrada je došla u vidu novih poznanstava, upoznavanja streljane u Kragujevcu i bogatog iskustva sa najuspešnijim streljačkim klubom u Srbiji predhodnih sedam godina „SK Čika Mata“.

D.A. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Počela prijava građana za državnu pomoć

Sledeći članak

Pijačni barometar – 28. april