• 20 januara, 2021

Streljaštvo: Emilija Ponjavić osvojila dve medalje i Beogradskog pobednika

Emilija Ponjavić, foto: D.A.

Tačka na streljačku 2020. godinu u Srbiji stavljena je 27. decembra u „Bel ekspo“ centru, gde je održano 45. Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem. Za razliku od prethodnih godina, ovaj put prvenstvo je, zbog opšte situacije, organizovano kao jednodnevni turnir „Trofej Beograda“, ali vredna ostvarenja nisu izostala. Željni takmičenja, milanovački najbolji strelci su se predstavili u veoma dobrom svetlu.

foto: D.A.

U konkurenciji juniorki 10 metara vazdušna puška, Emilija Ponjavić članica družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca, osvojila je ubedljivo prvo mesto.

foto: D.A.

U konkurenciji seniorki nakon uzbudljivog finala, ona se domogla bronzane medalje ostavivši iza sebe brojne bivše i sadašnje reprenzetativke. Mora se napomenuti da je u kvalifikacijama kod seniorki bila ubedljivo prva „ubivši“ fantastičnih 628,5 krugova i tako godinu završila sa svojim najboljim rezultatom u ovoj sezoni!

Kao i svake godine, najuspešniji seniorski i juniorski takmičari Trofej Beograda dobijaju pehare, dar Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

foto: D.A.

Žiri takmičenja je za najbolju juniorku proglasio Emiliju Ponjavić, koja se okitila zlatom u omladinskoj i bronzom u apsolutnoj konkurenciji puškom, a u kvalifikacijama je postigla najbolji rezultat dana ovim oružjem – 628,5 krugova.
Beogradski pobednik kod seniora otišao je u ruke Zorane Arunović, naše reprenzetativke koja će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.

 

D. A. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

UNS: Većina novinara radi bez ugovora za plate ispod proseka

Sledeći članak

Proglašeni najuspešniji takmičari AK Takovo 2020.