• 23 oktobra, 2021

Streljaštvo: Tamara srebro, Emilija dve bronze

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Posle mesec i po dana pauze, najbolji srpski strelci su se ovog vikenda vratili zvaničnim takmičenjima. U subotu i nedelju u Novom Sadu je održan „Vojvodina kup“ vazdušnim oružjem, u organizaciji SD Novi Sad 1790.

Za učešće je bilo prijavljeno ukupno 86 strelaca, među njima i svi seniorski i juniorski reprezentativci i kandidati za nacionalni tim. Stigli su i gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovačke i Makedonije.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Prvog dana u nadmetanju standardnom vazdušnom puškom Emilija Ponjavić članica Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji juniorki. Ispred nje su bile Teodora Vukojević i Aleksandra Havran (obe reprenzetativke Srbije).

U konkurenciji seniorki, Emilija je zauzela peto mesto nakon raspucavanja u finalu.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Drugog dana takmičenja članovi “Škepa“ su osvojili dve medalje. U konkurenciji juniorki standardni vazdušni pištolj, Tamara Filipović je zauzela drugo mesto sa 558 kruga. U veliko finale za seniorke Tamara se plasirala kao šesta, a na kraju je zauzela visoko peto mesto.

U “pucanju” mikseva vazdušnom puškom Emilija Ponjavić je nastupila sa Petrom Erdeiom članom SD “Novi Sad 1790” . Nakon prve dve runde kvalifikacija plasirali su se u borbu za teće mesto protiv para Srbija3 Aleksandra Havrani i Marko Ivanović.

foto: SD „Dragan Jevtić Škepo“

Nakon uzbudljivog početka meča Emilija i Petar su ubedljivo savladali tim Srbije 3 sa 16:8.

Sezona vazduha je završena. Sledi početak sezone malog kalibra, razvojni program trostav za mlađe kategorije, kao i pripreme reprenzetacije Srbije gde će se naći Emilija Ponjavić.

D.A. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Crveni krst Gornji Milanovac obeležava 7. april – Svetski dan zdravlja

Sledeći članak

Čivović: Od danas vakcinacija protiv koronavirusa bez zakazivanja