• 15 avgusta, 2020

Šumadijski bluz – Ana i Marko, čačansko-milanovački bluz dvojac, osvojili svet

foto: iz privatne arhive

Vest da je naš bluz dvojac osvojio svet od domaćih medija niko nije preneo, sve dok na društvenim mrežama ova informacija nije postala viralna zahvaljujući Fb stranici „Radioaktivni komarac“.

Ana Todorović (Čačak) i Marko Mosić (Gornji Milanovac), odnosno u muzičkom svetu bluz akustik duo „Rumblin’ Trouble“, trenutno žive na Malti, i u poslednjih par meseci ceo svet je čuo za njih, osim nas.

Kada su objavili autorsku pesmu „Call on me“, dobili su neočekivani poziv za intervju sa najveće američke bluz stanice Blues Radio International. Tim gostovnjem kreće njihova neverovatna avantura! Gostovali su na Blues Society of Nepal, zatim na World Unity Open Mic festivalu iz Filadelfije, Lockdown Music Tv London, kao i Crossroads Confined Countdown Festival, Pariz.

Naš bluz dvoja, Ana i Marko foto: iz privatne arhive

Zahvaljujući društvenim mrežama mi smo saznali sa njihov uspeh i naša redakcija je stupila u kontakt sa Milanovčaninom, Markom Mosićem.

Što se odlaska, tj. dolaska na Maltu tiče prvi put sam došao ovde sa devojkom, Anom, koja je iz Čačka, 2016. godine. Mislim da je to bilo samo nekih mesec dana pošto sam diplomirao, trebala nam je promena sredine a i posao svakako – kaže Marko za GMinfo portal.

foto: iz privatne arhive

Na Maltu su gledali kao na avanturu i trenutno su još uvek tu.

– Pre nego što smo otišli, u Srbiji smo svirali uglavnom po pabovima, moto skupovima, mada ne baš često u Milanovcu. Ovde smo radili različite poslove, nismo imali nešto puno vremena za svirku, jer sam ja radio poslednje dve godine kao barmen u baš zanimljivom pabu, ali sam uvek radio uveče tako da smo se malo teže organizovali za svirku – priča nam Marko.

Kada je počeo karantin na Malti, rešili su da objave par muzičkih snimaka iz sobe na Youtube- u. Prvi snimak su objavili 12. aprila i od tada je sve krenulo da se odvija uzlaznom putanjom.

– Kada smo objavili našu autorsku pesmu „Call on me“ dobili smo poziv za online intervju od Blues Radio International, koji je jedna od najuticajnijih bluz radio stanica u Americi. Bitno je napomenuti da su njihovi gosti renomirani svetski bluz muzičari, ljubitelji bluza znaju za Danielle Nicole, Samantha Fish, Shemekia Copeland, Larkin Poe i mnogi drugi. Nama je posebno drago jer je gost stanice više puta bila Ana Popović, naša najpoznatija i najpriznatija bluz muzičarka u svetu.

foto: iz privatne arhive

Marko kaže da su nakon toga dobili dosta pozitivnih reakcija i sami su počeli da veruju da rade pravu stvar. Svoju Facebook stranicu „Rumblin’ Trouble“ osnovali su 2. maja.

– Usledilo je nekoliko online nastupa, za Blues Society of Nepal, World Unity Open Mic festival iz Filadelfije, Lockdown Music TV London kao i Crossroads Confined Coundown Festival, Pariz. Po prvi put je demo audio snimak naše pesme emitovan u programu Radio Cultura Black u Sao Paulu, Brazil.  Jedan od najlepših trenutaka svakako je objavljivanje naše obrade pesme „Wheels Within Wheels“ na zvaničnoj Rory Gallagher fejsbuk stranici, kao i naše obrade pesme „Dust my broom“ na veoma popularnoj američkoj blues- rock radio stanici, Aardvark Blues FM.

Njihova želja je jasna, kažu da bi voleli da snime album.

–  Sve ovo naravno ne garantuje uspeh, još smo na samom početku, ali ljubav prema bluz muzici stavljamo u prvi plan. To nas motiviše da nastavimo dalje. Voleli bismo da snimimo album, ali trenutno je to gotovo nemoguće iako već imamo dovoljno materijala za taj bluz prvenac – kaže na kraju ragovora za GMinfo portal Marko Mosić.

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Vukašinovići: Ovo je izvor zaraze u centru grada

Sledeći članak

Bez vode Ul. Rada Končara i Kragujevačka