• 26.02.2024.

Svadba, svadba…

foto: Predrag Milić

Malo pijanstva i bez kiča

U Pranjanima je ovog vikenda održana jedna, pomalo, neobična svadba – mladenci su se venčali, naime, nakon dve decenije zajedničkog života.

foto: P. Milić

Kada su delili pozivnice za svadbu, mnogi su bili u čudu. Ipak, mladoženja je svima lepo i sve objasnio. „Idemo gde god nas ko zove, pa želimo i mi da dočekamo našu rodbinu, komšije, prijatelje… Ove godine nam je dve decenije od kad živimo zajedno, pa smo želeli da to obeležimo širim skupom i većim veseljem“.

foto: Peđa Milić

I, stvarno, veselje je bilo kako su to mladenci i zaslužili. Muzika nije stala ni jednog trenutka- harmonika, violina, dva pevača, pevačica… Gosti siti, napiti, razigrani, raspevani…

Mladoženjina majka, iako u poznim godinama, dokazuje i sebi i svima da može još uvek dobro da zapeva, ali i da podvrisne. Mladoženja „zapliće“ u kolu kao u najboljim danima, a i on i mlada izgledaju kao tinejdžeri u odelu i venčanici.

Kada je na red došao sam čin venčanja, na matičarevo pitanje mladoženji „da li uzima Gordanu za suprugu“, ovaj je pokušao da bude duhovit, pa je rekao da je „pitanje teško, a još teži odgovor, ali, ipak da“, na šta ga je mlada „poklopila“ kada je njoj upućeno isto pitanje, a ona odćutala nekoliko, ipak dramatičnih sekundi.

Ipak, najveći aplauz je usledio kada je matičar Ljubiša pročitao da su se mladenci, Gordana i Zoran, dogovorili da im ubuduće, zajedničko prezime bude Milošević. I, tad nasta svadba…

Goran Trifunović

Violeta

Prethodni članak

Sportić: Pregled posturalnog statusa dece uzrasta od 5 do 15 godina

Sledeći članak

Projekat dečjeg igrališta opštine G. Milanovac finansijski podržan iz republičkog budžeta