• 28 septembra, 2021

Švedske vafle

foto: pixabay.com/Foundry

Ukusne su i kao slatkiš, a i kao doručak.

Sastojci:

– 4 jaja

– 70 g šećera

– 250 g pšeničnog oštrog brašna

– pola kašičice praška za pecivo

– 500 ml mleka

– 100 g rastopljenog maslaca

Priprema:

Jaja i šećer penasto izmešati i umešati brašno pomešano s praškom za pecivo i mlekom. Smesu ostaviti da stoji 30 minuta na sobnoj temperaturi, a potom umešati maslac.

Smesu ulijte u kalupe za vafle i pecite u aparatu za vafle oko 7 minuta.

Ako nemate aparat za vafle, smesu u debljem sloju ispecite u maslacem premazanom i pokrivenom malom teflon tiganju, na laganoj vatri.

Prijatno!

Violeta

Prethodni članak

AK Veteran: Slobodan, Andrija, Milovan i Nebojša ponovo državni šampioni

Sledeći članak

Promocija knjiga pisama: “Izvori”, “Reke”, “Rasroke”