• 20.06.2024.

SWMF: Kafanske priče i anegdote naše male čaršije Kafanica

Jedanaesti Srpski festival svetske muzike, počinje večeras izvođenjem ansambl predstave „Kafanica“. Na Velikoj sceni Doma kulture sa novim milanovačkim čaršijskim kafanskim pričama i anegdotama naći će se 21 glumac.

Sinoć smo se ušunjali na generalnu probu i pokušali da otkrijemo šta nas to večeras očekuje. Prema rečima Bojana Neškovića večerašnja „Kafanica“ imaće nešto drugačiji koncept u odnosu na prethodne dve „Kafane na Balkanu“.

– Glavna tema muzičko – scenskog prikaza “Kafanica” su čaršijska sećanja. Nosioci priče su Drago Maksimović, doajen Milanovačkog pozorišta, koga smo posle 30 godina izveli na scenu i Aleksandar Avramović. Naravno biće tu i glumaca koji su i prethodne dve godine glumili, na sceni i ove godine su Profa, Mačak, Gile u šanku…21 glumac je sve vreme na sceni, a imaćemo i slikara u kafani, to je Ilija Drašović. Moram da pomenem da smo ovaj put uključili i plesni ansambl Domingo. Tako da ovog puta biče malo drugačiji koncept u odnosu na prethodne dve. Večeras ćemo se kroz „Kafanicu“ i čaršijske priče prisetiti nekih ljudi iz naše male čaršije, kojih više nema, a iza sebe su ostavili neke anegdote. Na kraju žeilm da se zahvalim, za veliki deo teksta, Miodragu Tanaskoviću (Miša kapetan) – rekao je producent Bojan Nešković.

Srpski festival svetske muzike zvanično će početi večeras izvođenjem ansambl predstave „Kafanica“, na Velikoj sceni Doma kulture, u 20 časova. Interesovanje je i ovoga puta veliko, kažu oragnizatori festivala. Preostalo veoma malo karata i od 18 časova i mogu se preuzeti na biletarnici Doma kulture.

Tokom festovala Crveni krst nastavlja akciju prikljupana novca za lečenje Ane i Alekse Arsić. Iz Crvenog krtsa Gornji Milanovac apeluju na sve ljude dobre volje ukoliko su u mogućnosti da pomognu našim malim suđradjanima. Akcija prikupljanja novčane pomoći trajaće tokom festivalskih dana.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Milanovčani krenuli na miting Budućnost Srbije

Sledeći članak

Ljubavni problemi, #02