• 18 januara, 2021

Tahini namaz

foto: pixabay.com

Namaz odličan za posne dane.

Sastojci:

– tegla tahinija od 360 g

– 2 kašičice senfa

– 2 kašičice suvog biljnog začina

– 2 kašičice peršuna

– 2 čena sitno seckanog belog luka

– 200 ml vode

Priprema:

Kad otvorite teglu tahinija promešatje, a onda pola tahinija iz tegle prespete u drugu teglu u kojoj ćete da pravite namaz.

Dodajte vodu i pošnite polako da mešate sa jednom drskom od miksera.

Isprva će on biti jos gušći, ali kako se dodaje voda polako počinje da se opušta.

Kad ste postigli željenu gustinu dodajte gore navedene sastojke i izmešajte da se sve lepo sjedini.

Ovaj namaz je odličan uz masline i domaći hleb od sojinog i ražanog brašna.

Autor: Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Novosti: Bujošević ponovo kandidat za direktora RTS

Sledeći članak

Antički aforizmi