• 20.06.2024.

Triatlon: Nenad Milić – Još jedna velika pobeda i titula prvaka Srbije

foto: privatna arhiva

Prvenstvo Srbije u triatlonu – Srebrno Jezero 2. jun 2024. godine

Na Srebrnom jezeru, tradicionalno, petu godinu zaredom, održano je otvoreno prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu. Takmičilo se u distanci koja obuhvata 1,5km plivanja u mirnoj jezerskoj vodi, 40km bicikla i 10km trčanja.

Snage je odmerilo više od 200 učesnika iz Srbije, Rumunije, Grčke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovačke i Ujedinjenjih arapskih emirata.

Milanovčanin Nenad Milić (51) rezultatom 2: 22:09 pobedio je u kategoriji age4, osvojio prvo mesto i postao prvak Srbije.

foto: privatna arhiva

– Trka je bila fenomenalna, zabeležio sam sjajno vreme. Osvojio sam prvo mesto (u kategoriji age4) i postao prvak Srbije. Ovo je velika pobeda koja mi je donela titulu prvaka Srbije i jako sam ponosan na ovaj rezultat. Idemo dalje, sledeći nastupi su 14. jula i još jedan Ironman, ovog puta Bilbao (Španija) dok 15. septembra planiram halfIronman u Beogradu i krajem septembra Evropsko prvenstvo u triatlonu u Francuskoj – kazao je Milić za GMinfo.

foto: privatna arhiva

Trka, u organizaciji sportskog udruženja 11TRI i pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta – Srpski triatlon i opštine Veliko Gradište – Sportski savez Velikog Gradišta, okupila je triatlonce u olimpijskoj distanci, ali i u sprint triatlonu i kompanijskoj štafeti, koja sve više dobija na popularnosti širom sveta.

foto: privatna arhiva

Olimpijski triatlon – Otvoreno prvenstvo Srbije na Srebrnom jezeru, prva je trka u ovogodišnjem kalendaru. Naredni događaj zakazan je za 29. jun – Otvoreno prvenstvo Srbije u sprint tratlonu na Zlatiboru, dok sve ljubitelje sporta koji je okarakterisan kao najbrže rastući u svetu, 15. septembra u Beogradu očekuje svojevrsno grand finale – IRONMAN 70.3 Belgrade, po prvi put u Srbiji.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Tradicionalna zabava TAKOVO – Bogat muzički program

Sledeći članak

Radovi na vodovodnoj mreži na Brezanskom cevovodu