• 21 septembra, 2020

U Milanovcu, od 7. avgusta do danas, potvrđeno 9 slučajeva zaraze koronavirusom

foto: gminfo.rs

Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih u Milanovcu, od petka 7. avgusta do danas, potvrđeno je devet novih slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj potvrđenih lica u drugom špicu prvog talasa 114, na covid-19, na teritoriji opštine Gornji Milanovac, potvrdio je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

– Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih šestoro je nažalost preminulo, njih 68 je izlečeno, deset je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, dvoje u Kliničkom centru Kragujevac, a 28 sugrađana sa lakšom kliničkom slikom, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji – rekao je Čivović.

Prema njegovim rečima u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u toku vikenda pregledano je 113 pacijenta, od kojih je 13 lica pregledano prvi put. Urađen je 21 serološki test i uzeto 14 nazofaringealnih briseva. Hospitalizovane su dve osobe u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.

Čivović podseća da je neophodno poštovati sve preventivne mere koje je usvojio Krizni štab i koje preporučuju nadležne institucije, a to je upotreba ličnih zaštitnih sredstava (maska, rukavice) u javnom životu, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

V.Popović gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Onlajn kupovina doživela pravi bum, imate pravo da prodavcu vratite robu

Sledeći članak

Danas ističe rok za izjašnjavanje o moratorijumu