• 24 septembra, 2020

U Milanovcu potvrđena još 3 slučaja zaraze korona virusom; ukupno 105

foto: GMinfo

Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih u Milanovcu, potvrđena su još tri slučaja zaraze korona virusom, tako da je sada u drugom špicu prvog talasa 105 ukupan broj registrovanih na covid-19 na teritoriji opštine Gornji Milanovac, potvrdio je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac.

– Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid-19 njih šestoro je nažalost preminulo, 59 je izlečeno, deset je hospitalizovano u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, dvoje u Kliničkom centru Kragujevac, a 28. sugrađana sa lakšom kliničkom slikom, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji – rekao je Čivović.

Prema njegovim rečima u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u toku jučerašnjeg dana pregledano je 59  pacijenata,  od kojih je 14 lica pregledano prvi put. Urađena su osam serološka testa i uzeto šest nazofaringealnih briseva. Hospitalizovana je jedna osoba u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.

– U protekla 24 sata Služba hitne medicinske pomoći je obavila 21 pregled, od čega je 6 obavljeno izlaskom na teren. Ovoj službi su se uglavnom javljala lica sa asmatičnim problemima. Savet lekara svim pacijentima sa hroničnim oboljenjima je da uzimaju redovnu terapiju, a da se u slučaju pogoršanja stanja jave svom izabranom lekaru – kazao je Čivović.

Iz Doma zdravlja Gornji Milanovac podsećaju da s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju neophodno je nošenje maske, držanje propisanog rastojanja, kao i redovna-češća higijena ruku.

ŠUTIĆ: NA COVID ODELJENJIMA OPŠTE BOLNICE HOSPITALIZOVANO 16

U kovid odeljenjima na grudnom i neurologiji Opšte bolnice Gornji Milanovac trenutno je hospitalizovano 16 pacijenata. Od toga devet je dokazano pozitivnih na covid-19, potvrdio je za naš portal doktor Predrag Šutić, v.d. direktora milanovčke bolnice.

– U toku poslednja 24 sata imali smo jedan otpusta i jedan prijem, tako da je trenutno u kovid odeljenjima milanovačke bolnice 16 pacijenata, od toga na neurologiji devet i sedam na grudnom – rekao je Šutić za GMinfo.

 

V. Popović gminfo.rs

 

 

Violeta

Prethodni članak

Uskoro aplikacija za praćenje kontakata zaraženih osoba korona virusom

Sledeći članak

Odluka o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije opštine Gornji Milanovac