• 20.06.2024.

U Pranjanima izgrađeno više od polovine projektovane fekalne kanalizacije

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Opština Gornji Milanovac prošle godine je sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine potpisala ugovor kojim je naša opština dobila blizu 500 miliona dinara za izgradnju kanalizacionog sistema na devet lokacija, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine G. Milanovac.

U toku su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u selu Pranjani, koje je danas obišao predsednik opštine Dejan Kovačević.

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Prilikom obilaska radova predsednik Kovačević je istakao da je zadovoljan dinamikom izvođenja i kvalitetom, jer je od 4035 metara kanalizacione mreže ostalo da se uradi još 1600 i dodao da je Opština resornom Ministarstvu već predala dokumentaciju za izgradnju prečistača otpadnih voda.

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

– Dokumentacija je trenutno na kontroli i ja imam obećanje da ćemo ove godine bar za dva, tri lokaliteta dobiti novac i za prečistače, čime ćemo rešiti Vraćevšnicu, Rudnik i Pranjane. Čim prečistač bude gotov, moći ćemo na ovaj sistem da priključimo i individualna domaćinstva. Planirano je da celi Pranjani dobiju kanalizaciju, s tim što će za gornji deo varošice morati nešto malo da se doprojektuje, kako bi se usaglasilo sa postojećim stanjem. Moram da napomenem da je vrednost investicie samo za Pranjane 98 miliona dinara sa PDV-om , što znači da su veliki novci ponovo stigli u Pranjane i da nastavljamo da razvijamo u ovu varošicu – rekao je predsednik.

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Kovačević se ovom prilikom osvrnuo i na vodosnabdevanje Pranjana i rekao da je Opština zajedno sa JKP „Gornji Milanovac“ ušla u projektovanje vodovoda i da bi do kraja ove godine projektna dokumentacija trebalo da bude gotova, kako bi se već sledeće obratili državi za pomoć i doveli rzavsku vodu i u ovu varošicu.

Izvor: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Violeta

Prethodni članak

Kvar na mreži u delu Železničke ulice

Sledeći članak

Oblačno, povremeno s kišom – najviša temperatura do 20 stepeni