• 20.06.2024.

U toku izgradnja kišne kanalizacije u Železničkoj ulici

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

U okviru infrastrukturnih radova na području opštine Gornji Milanovac u toku je izgradnja kišne kanalizacije u Železničkoj ulici, koja iz Opšte bolnice treba da se uključi u Glibića potok.

Vrednost ovih radova je pet miliona dinara, a sredstva je obezbedila Opština Gornji Milanovac po savetu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine G. Milanovac.

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Prema rečima predsednika Kovačevića, nakon završetka ovih radova sledi nastavak druge i treće faze radova na rekonstrukciji Opšte bolnice.

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

– Ono što želim još da najavim je da ćemo u toku ovog leta raditi kružni tok kod bivše prodavnice IDEA i da ćemo raditi kompletnu rekonstrukciju Takovske ulice zajedno sa Ulicom 1300 kaplara, tačnije od zgrade Opštine, pa do „Snage“. Kada budemo završili te radove videćemo sa Putevima Srbije i sa nadležnim Ministarstvom kako da spojimo tu deonicu sa pristupnom saobraćajnicom da bismo, kada se pristupnica završi, ukinuli teretni saobraćaj koji prolazi kroz grad. Na taj način, teretnjaci bi išli samo pristupnicom auto-putu, a dobili bismo potpuno novu saobraćajnicu od Srčanika do grada, koju bi koristila samo laka vozila. Imaćemo kvalitetnu infrastrukturu u narednom periodu i trudićemo se da sve ono što smo zacrtali ove godine od velikih i kapitalnih infrastrukturnih projekata i uradimo – rekao je predsednik opštine.

foto: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Kovačević je dodao još da je Opština raspisala javne nabavke za određene ulice i lokalne i nekategorisane puteve na seoskom području i da kreće prava građevinska sezona kada su u pitanju radovi na rekonstrukciji i izgradnji na teritoriji Gornjeg Milanovca.

Izvor: kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Violeta

Prethodni članak

Reagovanje – Kristina Milošević: Deca su nam nastradala zbog širenja mržnje, vreme je da se sa tim stane

Sledeći članak

U Srbiji danas oblačno i svežije vreme, povremeno će biti kiše i pljuskova