• 19.07.2024.

U toku radovi na izgradnji kanalizacije u ulicama Dušana Dugalića i Mladena Žujovića

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

U okviru infrastrukturnih radova na području naše opštine, trenutno se radi na izgradnji atmosferske kao i rekonstrukciji fekalne kanalizacije sa rehabilitacijom kolovoza u ulicama Dušana Dugalića i Mladena Žujovića, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Dobar deo posla je već završen, a predsednik opštine, Dejan Kovačević, sa svojim saradnicima obišao je radove i uverio se da teku planiranom dinamikom.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Opština Gornji Milanovac je dobila oko 500 miliona dinara sredstava od Ministarstva za zaštitu životne sredine za izgradnju devet kanalizacionih mreža. Mi smo danas u prigradskom naselju opštine Gornji Milanovac u ulicama Dušana Dugalića i Mladena Žujovića, gde se rade dva kraka kanalizacije čime smo ovo čitavo naselje obezbedili sa kanalizacionim sistemom. Radi se i odvodna kanalizacija, a promenjene su i kompletne instalacije vodovoda, što znači da smo kompletno rekonstruisali ove dve ulice zajedno sa Vladom Republike Srbije. Za samo ove dve pomenute ulice vrednost radova je preko 95 miliona dinara, što znači da je 71 milion izdvojila Republika a negde oko 24 miliona je finansirala lokalna samouprava. Zbog vremenskih uslova odlagali smo nekoliko puta asfaltiranje Ulice Dušana Dugalića ali konačno su se stekli svi uslovi za postavljanje asfalta. U Ulici Mladena Žujovića u toku su radovi na postavljanju kanalizacije. Obećanje od izvođača radova jeste da će krajem jula biti završene kompletne instalacije kako bi u avgustu mesecu asfaltirali i Ulicu Mladena Žujovića. Time će ovaj kraj biti potpuno sređen što se tiče kanalizacione ,vodovodne i mreže za odvodnjavanje atmosferskih voda – rekao je predsednik Kovačević

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Ukupna dužina rekonstruisanih ulica je 852 metra sa širinom kolovoza od oko pet metara. Izvođač radova je W.D. CONCORD WEST D.O.O, iz Beograda, stoji u saopštenju.

Violeta

Prethodni članak

OKK Takovo: Prijateljske utakmice škole košarke

Sledeći članak

Proleće i danas varljivo – sunce, oblaci, kiša, grmljavina i nepogode