• 27.03.2023.

Ugašena televizija Telemark

foto. printsreen TMS Facebook

Regionalna televizija Telemark iz Čačka od danas više ne emituje program, rečeno je agenciji MNA u toj medijskoj kući. Odlukom rukovodstva firme televizija je danas zvanično ugašena, a samim tim prekinuto je emitovanje programa.

Sedmoro zaposlenih proglašeno je tehnološkim viškom i biće im isplaćene otpremnine. Televija je zajedno sa kablovskim operaterom Telemark sistems do prošle godine činila jednu kompaniju. Pošto je Telekom kupio kablovskog operatera, televizija je ostala u vlasništvu porodice Marković.

foto. printsreen TMS Facebook

Televizija Telemark počela je da radi u decembru 2007. godine i emitovala je različite programske sadržaje koje su pratili gledaoci devet gradova i opština centralne i zapadne Srbije, posredstvom kablovskog operatera kompanije Telemark sistems. Od početka, program je utemeljen na ideji porodične televizije i u njegovoj osnovi je bila informativna, obrazovna, kulturna i zabavna funkcija.

foto. printsreen TMS Facebook

Televizija Telemark je u novembru 2013. godine od Republičke radiodifuzne agencije dobila dozvolu za emitovanje signala u etru za područje regiona i time dobila status regionalne televizije. Tokom 12 godina postojanja televizija je realizovala hiljade sati informativnog, dokumentarnog, kulturnog, zabavnog programa i ugostila brojne poznate ličnosti iz sveta politike, privrede, kulture, sporta, zabave, realizujući i veliki broj dirketnih prenosa, od skupštinskih zasedanja do koncerata. U Čačku su sada ostale dve televizije, Galaksija i Lav plus.

MNA/Miloš Lukić

Milos

Prethodni članak

Republički inspektori Moravičkog okruga u 2019. izvršili 15.403 kontrole

Sledeći članak

Milanovačko pozorište protiv nasilja