• 7 jula, 2020

Umesto za RFZO, 60 miliona za promociju Srbije

foto: Instagram @anabrnabic

Vlada Srbije preusmerila je 60 miliona dinara, koji su bili namenjeni Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, za međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje „Srbija stvara“, prenosi novaekonomija.rs.

Kako se navodi u poslednjem broju Službenog glasnika, ova sredstva biće raspoređena Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za međunarodnu promociju inovacionih i kreativnih delatnosti i aktivnosti“.

„Srbija stvara“ ja kampanja koja promoviše zemlju tako što „afirmiše vrednosti savremene Srbije – kreativnost, inovativnost i originalnost“, kako se navodi na sajtu te platforme.

Iza kampanje stoji Savet za kreativne industrije, koji je osnovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a u njemu sede pojedinci i organizacije iz kreativnog sektora.

Savet razmatra predloge javnih politika i propisa vezanih za razvoj kreativnih industrija u Srbiji, ali i pomaže pri određivanju prioritetnih ciljeva i aktivnosti i podstiče komunikaciju i saradnju između sektora kreativnih industrija i drugih grana privrede, navodi se na sajtu serbiacreates.rs.

Violeta

Prethodni članak

Ministarstvo: Zakon štiti novinara kada iznosi istinite tvrdnje i mišljenja u bilo kom mediju i lični stav van medija

Sledeći članak

Evo do kada se plaća koji porez ovog meseca