• 23 oktobra, 2021

Uobičajene gužve na granicama za špic sezone, veće se očekuju za vikend

foto: gminfo.rs

Gužve na granicama i pojačan intenzitet saobraćaja su pred vikend očekivani. Na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš čeka se oko 45 minuta, a na Batrovcima oko pola sata. Na izlazu iz zemlje na ova dva grančna prelaza nema gužve, ali ima na Gostunu, gde su zadržavanja oko pola sata.

Na graničnom prelazu Gradina s Bugarskom uobičajena je gužva za špic sezone i nema onih gužvi kao proteklog vikenda kada je taj prelaz prošlo oko 80.000 putnika i 20.000 vozila. Razlika je što sada i na ulaznoj strani ima i vozila i putnika.

„Trenutno zadržavanje je do 30 minuta, putnička i motorna vozila izlaze u šest traka, dok se na ulazu saobraćaj obavlja u dve do četiri trake“, saopštio je Saša Zarkov, s graničnog prelaza Gradina.

Istakao je da se očekuje gužva za vikend na izlaznoj strani i apelovao na putnike da ukoliko mogu na putovanje krenu radnim danima.

Dodao je i da je carina angažovala sva raspoloživa sredstva kako bi zadržavanje putnika bilo što kraće

„Trenutno putnička vozila izlaze u šest traka ali se po potrebi i dve ulazne trake pretvaraju u izlazne“, naglasio je Zarkov.

Osim turskih državljana koji u najvećem broju prelaze Gradinu, na godišnji odmor odlaze a sada se i vraćaju državljani Srbije koji idu put Grčke i Bugarske na more.

rts.rs

Pratite portal GMinfo.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Violeta

Prethodni članak

MUP pojasnio nova pravila, vozila sa manjim oštećenjima prolaze tehnički

Sledeći članak

Zašto su penzioneri najveće žrtve telefonskih prevara, ko i kako dolazi do njihovih podataka