• 8 jula, 2020

Upis u vrtić: Stiglo 330 prijava, mesta za 144 mališana

foto: gminfo.rs

Oko 330 prijava pristiglo je na adresu PU Sunce na konkurs za upis dece 2017., 2018. i 2019. godišta. Od toga, njih 144-oro biće primljeno, dok će nakon adaptacije jednog dela vrtića naknadno biti upisano još 60-tak, potvrdila je za GMinfo Maja Milović, zamenica direktorke te ustanove.

Trenutno se izvode radovi na adaptaciji jednog dela zgrade, pa samim tim dobićemo dodatni prostor za naše mališne. Naime, na mestu gde je nekada bila centralna kuhinja prostor se adaptira za tri nove sobe, pa samim tim bićemo u mogućnosti da sa te liste čekanja primimo još 60-tak mališana. Oformićemo tri grupe i primićemo ih čim radovi budu završeni. Ne smemo da kažemo kada će to biti tačno, da li će to biti septembar ili oktobar zavisi od okončanja radova – kazala je Milović.

Maja Milović, foto: gminfo.rs

Ona ističe da 144-oro upisanih mališana kreću na vreme u vrtić od 1. septembra, a lista primljene dece kao i svake godine biće objavljena krajem juna.

Sada kada su se deca online prijavljivala mi smo po službenoj dužnosti pribavljali zdravstveni list i sve ostalo što je potrebno za upis. Po objavljivanju liste krajem juna tih 144-oro primljenih mališana, biće zakazan roditeljski sastanak. Roditelji će biti u obavezi da sedam dana pre kretanja u vrtić, odu kod svojih izabranih lekara i uzmu lekarsko uverenje – ističe Milović.

Prema njenim rečima nakon završetka radova na adaptaciji tri nove prostorije PU Sunce ponovo će biti objavljena lista sa imenima dodatnih 60-tak mališana.

Samim tim što ćemo naknadno primiti još oko 60 mališana lista čekanja se značajno smanjuje – pojašnjava Milović.

foto: gminfo.rs

Po prvi put ove godine roditelji su zahtev za upis dece mogli da podnose elektronskim putem, preko e-uprave.

Bilo je prijavljivanja i preko sajta, što je nama zahtevalo dodatno angažovanje, a bilo je i preko e-uprave, što nam je znatno olakšalo posao. Od tih 330 prijava, nama je stiglo preko e-uprave oko sedamdeset. Kada se konkuriše na taj način nama automatski izlaze svi podaci koji su potrebni. A to se odnosi na to da li je roditelj zaposlen, koliko dece ima, podaci izvoda iz matične knjige rođenih i ostalo… Neki su se roditelji snašli pa su decu na taj način prijavili, ali imalo je i onih kojima je to teže išlo, pa su zvali za pomoć i mi smo im davali instrukcije – kazala je Milović i dodala da sigurno nije bilo lako roditeljima, jer su se po prvi put suočili sa takvim načinom prijavljivanja.

Prema njenim rečima za pripremni period za predškolski program takođe se konkuriše preko e-uprave i sajta. S obzirom da je rok za upis 12. jun, roditelji imaju još nekoliko dana da konkurišu. Liste sa grupama mališana koja od 1. septembra kreću u preškolsko biće objavljene, takođe, krajem juna.

V. P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Druga Trojička likovna kolonija

Sledeći članak

RIK proglasio listu PSG, na njoj jedan Milanovčanin