• 7 avgusta, 2020

Uručen novac prikupljen za lečenje malog Petra

Mladi Milanovca se u akciji za pomoć petogodišnjem Petru Petroviću (2014.) obolelom od cerebralne paralize, kojem je potrebna novčana pomoć kako bi otišao na rehabilitaciju u Hrvatsku,  od 31. decembra do 7. januara, prikupili 51.256 dinara i taj iznos uručili njegovoj majci Maji Savić.

Postavljanje kutije za prikupljanje pomoći najmanje je što smo mogli da uradimo kako bi on mogao da ode na rehabilitaciju. Ovim putem se zahvaljujemo svim sugradjani koji su donirali novac. Svi koji su voljni da mu pomognu mogu poslati i SMS 629 na 3030 – poručili su Mladi Milanovca.

Podsećammo, Petar je dete iz prve, uredne trudnoće. Usled nedostaka kiseonika na rođenju, mozak je pretrpeo veliko oštećenje. Petar ima dijagnozu cerebralne paralize, ne sedi samostalno, ne hoda i zbog hipotoničnih mišića jos uvek ne priča, ali zato sve razume i rukom pokazuje.

Petar je jako uporno i pametno dete i voli da se druzi sa svojim vršnjacima. Od samog rođenja leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju i banji Koviljači. Međutim, Petrova majka kao samohrani roditelj nije u mogućnosti da obezbedi dodatna novčana sredstva koja bi mu pomogla da nastavi rehabilitacije u nekim drugim centrima.

Nedavno saznanje da u Hrvatskoj postoji poliklinika koja bi uz pomoć neurorehabilitacije robotikom pomogla Petru da bude samostalniji i da jednog dana napravi svoje prve korake. Takođe su potrebna sredstva za rad sa logopedom i defektologom.

Pomozimo Petru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 629 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-537835-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002875.7
IBAN: RS35160005400002875759
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Detaljnije na sajtu BUDI HUMAN

Violeta

Prethodni članak

Prodajem

Sledeći članak

Ministarstvo prosvete poziva škole da zbog zagađenja prilagode rad