• 22 oktobra, 2020

Uručena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ (FOTO)

foto: gminfo.rs

Pojedincima i institucijama sa teritorije Raškog i Moravičkog okruga, danas u Gornjem Milanovcu, u holu Doma kulture, dodeljene su nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“. Ovo priznanje dodeljuje se već dve decenije sa ciljem afirmacije poslovnog i društvenog ambijenta Srbije.

foto: gminfo.rs

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dobilo je 17 najuspešnijih preduzetnika, privrednika, kulturna i naučna radnika sa područja Raškog i Moravičkog okruga.

U ime nagrađenih zahvalio se Vojin Vukadinović, izvršni direktor kompanije “Metalac“ a.d. za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing, dobitnik nagrade „Najbolji mladi menadžer“.

foto: gminfo.rs

U ime nagrađenih zahvaljujem se na ovom divnom priznanju koje čini neku obavezu da istražimo ustvari zašto smo je zapravo dobili. U mom slučaju, ja ću se potruditi da istražim zašto sam predložen. Ukoliko to ne otkrijem onda ću morati da je opravdam u narednom periodu, a verujem i vi, takođe. Nadam se da ćemo stvoriti neko bolje društvo.  Možda sad zvučim patetično, ali ako tu viziju ne napravimo, mi ovde, onda ne znam ko će.  Ovde su najuspešniji privrednici kraja i ja se obraćam poprilično mlad među takvim velikanima biznisa. Voleo bi da nastavimo ovo ime Miša Anastasijević, koje je meni do danas bilo nepoznato. Sad sam još više počastvovan, kao i vi, verujem. Tako da ćemo nastaviti njegovu misiju – rekao je Vukadinović.

Projekat „Put ka vrhu“ započet je pre dvadeset godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije, sledeći primer kapetena Miše Anastasijevića. Projekat su pokrenuli „Medija invent“, Beogradski i Novosadski univerzitet.

foto: gminfo.rs

Odluku o dodeli priznanja doneo je Žiri, kojim predsedava prof. Radovan Pejanović, bivši rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr. Branko Kovačević Univerziutet u Beogradu, doktor Zoran Florić, Vlado Markanović, direktor Media Invent Novi Sad, Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac, Zvonko Tufegčić direktor Privredne komore iz Kraljeva i Miloš Tanasković novinar-urednik RTS.

foto: gminfo.rs

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac istakao je veliko zadovoljstvo što uz pomoć Privredne komore, Media Inventa, univerziteta u Novom Sadu i Beogradu, milanovčka opština organizuje ovakvu dodelu simboličnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“.

foto: gminfo.rs

– Simoblično zato što ta nagrada ne donosi vrednost u novcu, niti neku materijalnu vrednost, ova nagrada donosi moralnu vrednost i odnosi se na sve ono što ste radili do sada i ono što ćete raditi u budućnosti – rekao je Kovačević. 

Nosioci projekta su „Media Invent“ i Novosadski i Beogradski Univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Privredna komora Vojvodine i privredne komore Srbije i lokalne samouprave.

foto: gminfo.rs

– Istrajte kao i do sada šireći pozitivne vibracije, uspešnost, uzornost, inspirativnost i optimizam  koji su nam potrebni kao hleb naš nasušni – poručio je nagrađenima prof. doktor Radovan Pejanović, bivši rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Prema rečima Zvonka Tufegdžića, direktora Reginalne privredne komore Raškog i Moravičkog upravnog okruga u ovako teškim vremenia ove firme imaju najbolje rezultate u regionu, u Moravičkom i u Raškom upravnom okrugu.

foto: gminfo.rs

I zato su oni ne samo za pohvalu nego  i više od toga nego što treba da doživi jedna firma. Lokalne zajednice i Republika Srbija uvek imaju u obzir da jačina i snaga države ne zavisi od toga ko rukovodi, nego zavisi od toga koliko ima privatnih firmi i koliko su jaki. Lako je raspolagati lokalnim i republičkim budžetima kada postoje firme koje pune te budžete –  istakao je Zvonko Tufegdžić.

Ustanovljeno priznanje, Plaketa i Zlatnik sa likom Kapetana Miše, umetničko je delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

Nagrađeni su:

1. Vojin Vukadinović, izvršni direktor kompanija “METALAC A.D.” za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing – Najbolji mladi menadžer

2. Kompanija “Tehnograd inženjering”Kraljevo, Milun Jovanović, za unapređenje privrednog ambijenta u Kraljevu i Regionu

3. „Swisslion“ Takovo – brend EUROKREM, direktor Miroslav Jovičić  – Naj brend u regionu

4. Kompanija “Unipromet” Čačak, direktor Zoran Bojović  – Lider konkurentnosti i održivog razvoja Regiona

5. Olivera Matović, direktorka Proizvodno -tehničkog sektora, kompanije „SPEKTAR „ Gornji Milanovac  – Naj žena u biznisu Regiona

6. Kompanija “Auto Čačak“, vlasnik Milenko Kostić – Za poslovnu viziju i doprinos razvoju Moravičkog okruga

7. Kompanija “AD Novi Pazar put“, direktor Aleksandar Grbović – Za izvrsnost u poslovanju

8. Elektromontaža d.o.o. Kraljevo, generalni direktor Zoran Stanković – Za razvojnu ambiciju i modernizaciju

9. Fabrika nameštaja “Numanović“, Novi Pazar, direktor Sead Nuamnović – Za kvalitet u Regionu

10. „RP ŠTAMPARIJA“ doo Gornji Milanovac, direktor Marko Rakić – Najbolje usluge u Regionu

11. PD “Atenic commerce” doo, Čačak , direktor Rodoljub Popović – Najbolji porodični biznis u Regionu

12. D.O.O.KOTLENIK-PROMET“ Lađevci, Kraljevo, generalni direktor Milomir Tošović – Za tri decenije uspešnog poslovanja

13. Preduzeće “PREMIJA” Novi Pazar, direktor Ćazim Đerlek – Za raznovrsnost u poslovanju i tržišnu pozicioniranost

14. “Pantelić“ d.o.o.,Kraljevo, vlasnici Ivica i Miloš Pantelić – Lider u proizvodnji hrane za domaće životinje

15. Muzej rudničko-takovskog kraja Gornji Milanovac, direktor Aleksandar Marušić  – Za afirmaciju kulturno-istorijskog nasleđa i očuvanje tradicije srpskog naroda

16. Agencija „NIVEUS TIM“ Gornji Milanovac, direktorka Aleksandra Jovičić  – Najbolje usluge socijalne zaštite i društvena odgovornost

17. Modna kuća “BARBOSA” Novi Pazar, vlasnik Jaško Međedović – Za savremenu filozofiju odevanja i jedinstven modni stil

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Dr Janković: Maske uskoro obavezne i na otvorenom

Sledeći članak

UZUZ: Pobuna IT sektora, visokim porezima uništavaju srpsku ekonomiju