• 15 januara, 2021

„Uzmi račun i pobedi 2020“; I ove godine takmičenje gradova i opština u broju poslatih računa

foto: pixabay.com

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa NALED-om i ove godine organizuje nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ a sve u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine, jer jedino tada mogu da budu sigurni da trgovac posluje u skladu sa zakonom i da plaća poreze iz kojih se finansiraju zdravstvo, školstvo i druge javne usluge, što je u vreme pandemije važnije nego ikad.

I ovaj put biće organizovano i takmičenje gradova i opština u broju poslatih računa, a najaktivnije lokalne zajednice podeliće ukupan fond od 180.000 evra za projekte od javnog značaja po izboru građana, podsećaju u saopštenju iz Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.

Potrebno je spakovati u kovertu 10 fiskalnih računa ili 10 slipova (ne smeju se mešati) pojedinačne vrednosti od najmanje 100 dinara, ne starijih od 1. septembra 2020. Mogu se koristiti koverte bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče.

Prilikom adresiranja koverata, na prednjoj strani potrebno je kao adresu napisati UZMI RAČUN I POBEDI 2020. Na poleđini pošiljke (strana na kojoj se koverta otvara) obavezno je da se čitko upiše ime i prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon. Slanje koverata je besplatno.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

NSZ: U programu Moja prva plata 7.352 kandidata povezano sa privatnicima

Sledeći članak

Kupljene memorabilije Partizana na licitaciji za Anikino lečenje