• 23 oktobra, 2021

Većnici usvojili Odluku o organizaciji Promocije najmlađih podoficira Vojske Srbije u Takovu

foto: gminfo.rs

Opštinski većnici minutom ćutanja počeli su današnju sednicu čime su odali poštu nedavno preminulom Darku Vukobratoviću, direktoru kompanije “Contango” , u čijem vlasništvu je preduzeće Rudnik i flotacija „Rudnik“ doo.  

Zasedanje 18. sednice Opštinskog veća nastavljeno je razmatranjem i usvajanjem predloženih tačaka Dnevnog reda.

foto: gminfo.rs

Većnici su jednoglasno usvojili Predlog odluke o budžetskom fondu za zaštitu životne sredine, opštine Gornji Milanovac, zatim predlog programa za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području lokalne samouprave za 2022. godinu, kao i Odluku o organizaciji promocije najmlađih podoficira Vojske Srbije u Takovu, koja će biti održana u petak 15. oktobra.

foto: gminfo.rs

– Zahvalan sam i Ministarstvu odbrane i vrhovnom komandatnu oružanih snaga Srbije Aleksandru Vučiću, koji su odlučili da i ove godine u Takovu bude organizovana promocija najmlađih podoficira. Opština Gornji Milanovac će pomoći realizaciju čitavog projekta, a ovom prilikom želim da najavim da će događaj biti upriličen 15. oktorbra tačno u podne. Osim dodele činova, posetioci će imati priliku da posmatraju nalete avijacije Srbije, a pored bogatog programa za prisutne će pripadnici vojske pripremiti posluženje, odnosno, vojnički pasulj. Pozivam građane da u skladu sa epidemiološkim merama prisustvuju ovom događaju, da se uvere u jačinu i snagu Vojske Srbije u Takovu. Prevoz će biti organizovan iz centra Gornjeg Milanovca da bi svi koji žele mogli tog dana da posete Takovo – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

foto: gminfo.rs

On je istakao da će nakon prijema 30 zaposlenih, u stalni radni odnos, u PU Sunce, ta ustanova na neodređeno zaposliti još osmoro.

Dobili smo saglasnost od Ministarstva finansija da možemo primiti još osam zaposlenih na neodređeno vreme u PU „Sunce“, čime ćemo doprineti boljem radu i razvoju Predškolske ustanove. Imajući u vidu da planiramo izgradnju Aneksa vrtića kod bivše konfekcije „Rudnik“ u Nevadama, svakako će nam trebati još zaposlenih vaspitača, kako bi imali uslova da upišemo svu našu decu koja ove godine nisu imala mogućnost da budu primljena – istakao je Kovačević.

foto: gminfo.rs

Pred odbornicima na sledećem skupštinskom zasedanju naći će se i danas usvojen predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju i načinu rada Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine kao i Odluka nadzornog odbora JKP Gornji Milanovac o izmeni i dopuni posebnog programa korišćenja subvencija JKP za 2021. godinu.

 

Violeta

Prethodni članak

Lažno se predstavljaju u ime PIO fonda i nude razne proizvode

Sledeći članak

Potreban jednosoban stan